Dohányzás, alkohol, szenvedélybetegségek, másnaposság

Bővebben a másnapokról

Fejfájás, hányinger, rossz szájíz, ismerős? Ne aggódjunk, a homeopátiás segítség ilyen esetben is kéznél van.

 • Bővebben a másnapokról

  Bővebben a másnapokról

Sok szer használható a túlkapásokra, de a másnaposság ellen az első választás a NUX VOMICA​. Rendkívül sokoldalú. Használható olyan megerőltető munka utáni fejfájásra is, ahol a fájdalom köhögésre vagy előrehajolva rosszabbodik.

Akkor is kiváló, ha a fejfájást székrekedés okozza. Kisbabák dugulásos náthájára is jó, nem beszélve a manager típusok emésztési gondjairól.

A másnaposságra gyakran javasolt, különösen ha állandó émelygés gyötri az áldozatot, de nem tud hányni. Érzékeny a zajra, a fényre és a szagokra (de ugyan ki nem?).

Szedjük a NUX VOMICA​-t 9 CH-ban akár félóránként. Mint minden homeopátiás szernél, itt is fontos, hogy javulás esetén rítkitsuk a szedést. Legjobb úgy bevenni, (mert így a folyadékhiányon is javíthatunk), hogy öt golyócskát feloldunk egy pohár vízben, és kortyolgatunk belőle.

Mit tehetünk még ilyenkor?

A folyadékpótlás nagyon fontos, mert az alkohol kikapcsolja a vízvisszatartásért felelős hormont. Egy jól sikerült este végén igyunk meg három nagy pohár vizet lefekvés előtt.

Ha a fő probléma a túlzásba vitt evés, és zsíros ételek után általában éjjel arra ébredünk, hogy mázsás kövek húzzák lefelé a gyomrunkat, lefekvés előtt egy adag PULSATILLA PRATENSIS​15 CH segíthet a problémán. Másnap reggel egy friss gyömbértea is csodákat tesz az emésztéssel.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Tengeri betegség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Fejfájás, migrén homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024