Dohányzás, alkohol, szenvedélybetegségek, másnaposság

A homeopátia válasza a másnaposságra és a gyomorrontásra

Nagyon szeretek enni és inni, sajnos a szervezetem nem mindig tart lépést az étvágyammal.

 • A homeopátia válasza a másnaposságra és a gyomorrontásra

  A homeopátia válasza a másnaposságra és a gyomorrontásra

Egy-egy késői vacsora gyakran okoz másnap kellemetlen gyomortüneteket, és egy átbulizott éjszaka után csak a kutyaharapást szőrivel módszer segít a másnaposságomon. Tud a homeopátia megoldást ezekre a problémákra?

Hogyan előzhető meg a másnaposság?

A régi vicc szerint a másnaposság kezelésének legegyszerűbb módja a megelőzés. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak ásványvízzel koccintsunk. Jól bevált skandináv technika, hogy minden pohár alkoholt egy pohár vízzel „kísérjünk”. Az alkohol elvonja a vizet, és a kiszáradt szervezet intenzívebben reagál az ital kellemetlen mellékhatásaira. Az afrikai népi gyógymód, amikor zsírt esznek ivás előtt, szintén hatásos, de erős gyomor kell hozzá. Nem ajánlanám, kivéve, ha nagyivó versenyen vesz részt az ember.

Mit tehet a homeopátia a buli után?

Az angolszász országokban a homeopátiás szerek egyik királya, a NUX VOMICA​ 9 CH már szinte a másnapos állapot szinonimájává vált. Volt olyan együttes, amely ilyen címmel lemezt is adott ki. Egy-egy buli után a gyomorégés, felfúvódás, hányinger kezelésére érdemes a golyócskákat elszopogatni, akár óránként, a tünetek enyhüléséig.

Sürgős esetben a hányingerrel járó utazási rosszullétre komplex készítmény adható, ami az utazási betegség tüneteinek kezelésére alkalmas. Ez szinte minden patikában beszerezhető.

A különböző emésztési panaszok közül főként hasi puffadás, hasmenés vagy székrekedés jelentkezhet. Emellett sokunknak jelent problémát a kilók gyarapodása is.

Ha az étel nem volt tökéletesen friss, a következményeket (gyomorégés, hasmenés, hányinger) leggyakrabban az ARSENICUM ALBUM​ 15 CH golyócskával kezelhetjük.

Ha puffadás lép fel, fontos megfigyelnünk, hogy a has mely tájékán a legkifejezettebb. Az evés után hamar fellépő, főként alhasi puffadás ellen jól bevált szer a LYCOPODIUM CLAVATUM​ 9 CH (kapcsos korpafű) golyócska, míg ha a gyomortájék puffad, a másnaposságra már ajánlott NUX VOMICA​ 9 CH (farkasmaszlag) a megfelelő szer.

Túlevés kapcsán fellépő hányinger, hányás csökkentésére alkalmas az ANTIMONIUM CRUDUM​ 9 CH, vagy az IPECA​ 9 CH.

Epés jellegű jobb bordaív alatti „csipkedések”, esetleges görcsös fájdalmak esetén a CHELIDONIUM MAJUS​ 9 CH szedése javasolható.

Zsírosabb ételek fogyasztása után fellépő hasmenést jól lehet szüntetni a PULSATILLA PRATENSIS​ 9 CH golyócskával, de kiváló hatású hasmenésre a PODOPHYLLUM​ 9 CH golyócska szedése is.

Érdemes még említést tenni a FUCUS VESICULOSUS​ 5 CH szerről, melynek szedése - anyagcsere javító és fokozó hatása miatt - segíthet megszabadulni a felszedett kilóktól.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024