Csontrendszeri, izom és ízületi panaszok

Gyors segítség köszvény ellen

A rohamokban jelentkező ízületi gyulladást, más néven köszvényt a szervezet magas húgysavszintje okozza.

Varázs koktél a húgysavszint hatékony csökkentésére

 • 5 cm friss gyömbér gyökér megpucolva
 • 1 egész grapefruit kifacsart leve
 • 10 dkg friss ananász
 • 1 fürtös uborka, vagy 1 kígyóuborka fele.

A hozzávalókat turmixoljuk össze. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá egy kevés vizet és a nap folyamán 2 adagra osztva igyuk meg. 

A salaktalanító ital mellé az alábbi szereket javasoljuk:

BRYONIA​: a köszvény gyakori szere. Akkor gondoljunk erre a szerre, ha intenzív a fájdalom, az ízület duzzadt, kivörösödött és meleg. A fájdalom éles és szaggató, amely a legkisebb mozgástól is rosszabbodik. Meleg borogatástól enyhül. 

COLCHICUM AUTOMNALE​: amikor a köszvény a nagylábujjat vagy a sarkat érinti. Intenzív duzzanat és fájdalom a nagylábujjban, ami rosszabbodik mozgástól és érintéstől. A fájdalom este és éjjel felerősödik. A köszvény fellángol időjárás változáskor, vagy évszakváltásnál, pl. tavasszal, és nedves, hideg időben. A beteg belül hideget érez.

LYCOPODIUM CLAVATUM​: amikor a köszvény a sarkat érinti. Olyan érzés, mint ha egy kő lenne a sarka alatt járáskor. A lábat hidegnek érzi, a talp erősen izzad. Krónikus köszvény esetén javasolt, amikor az ízületekben már lerakódások képződtek. 

ACIDUM BENZOICUM / BENZOICUM ACIDUM​: amikor a köszvény a térdízületet érinti. A térd duzzadt, fájdalmas, mozgáskor kattog. Olyankor is erre a szerre gondoljunk, ha a fájdalom borfogyasztás után rosszabbodik. A vizelet bűzös lehet.

LEDUM PALUSTRE​: amikor a köszvény a bokaízületet támadja. Fájdalom, duzzanat jellemzi és a fájdalom felfelé sugárzik a lábak felé. Rosszabbodik mozgástól.

ARTEMISIA ABROTANUM​: amikor a köszvény a csuklóízületet érinti és a húgysavszint nagyon magas. A csuklók gyulladtak és érintésre fájnak, merevek és tűszúrásra emlékeztető a fájdalom. 

CAUSTICUM​: amikor a köszvény a könyökben jelentkezik, olyan érzés, mintha megszorítaná valaki a könyököt. Meleg borogatástól enyhül a fájdalom. A Causticum segít csökkenteni a húgysavszintet. 

BERBERIS VULGARIS​: a Berberis Vulgaris csökkenti a húgysavszintet. Olyan esetekben javallt, amikor hirtelen nyillalik a fájdalom, mozgásra roszabbodik és kisugárzik a test többi részére is. A vese területén fájdalom jelentkezik. A fájdalom a veséktől a húgyhólyagig sugározhat. A vesékben szúró, égő érzés. A vizelet homokos vagy nyálkás üledékeket is tartalmazhat.

A szerek 9 CH vagy 15 CH potenciában javasoltak, először félóránként, majd javulás után napi 3x 5 golyó gyógyulásig.

Forrás: https://www.drhomeo.com/gout/homeopathic-medicine-gout/


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024