Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Pattanásos bőr? Nézzük, hogyan segíthet a homeopátia!

Mi is a pattanás? Amikor az arcbőr faggyúmirigyei túlműködnek, és az elhalt hámsejtek nem tudnak leesni a zsíros bőrfelszínről, ezek a sejtek dugókat képeznek.

A faggyúmirigyekben lévő faggyú felszaporodik, és kidudorodik a bőrfelszínen. Ezek a Fekete vagy fehér mitteszerek. A felgyülemlett faggyú ideális környezet a baktériumoknak, gyulladás keletkezik, ezt nevezzük aknénak vagy súlyosabb esetben kelésnek.

Mit tehetünk?

 • A túlzott tisztítás ronthatja az aknés bőr állapotát. Az erős szappanok szárítják a bőrt, és a száraz bőr több faggyút termel.
 • Sminkeknél érdemes a nem komedogén termékeket választani. Sok olyan szintetikus anyag fedezhető fel a hagyományos kozmetikumokban, amelyek komedogén hatásúak, azaz mitteszereket okoznak. Ilyenek például: PEGS vagy szilikonok, szintetikus tenzidek, valamint az ásványi olaj alapú zsírok. Ezek az anyagok a natúrkozmetikai termékekben nem találhatóak meg. A kozmetikai szereken keressük a nem komedogén feliratot!
 • A stressz és a magas inzulinszint a férfihormonok termelődésének kedvez, ami a faggyútermelést növeli.
 • Szoros ruha, sisak vagy melltartópánt okozta dörzsölés is okozhat aknét, mert az izzadság nem tud a bőr felszínéről távozni, és ez irritálja a faggyúmirigyeket.
 • A dohányzás és egyes gyógyszerek is okozhatnak aknét.
 • Érzékeny bőrüeknél egy piszkos mobiltelefon vagy jógamatrac, esetleg a kézről az arcra kerülő baktériumok is beindíthatják a folyamatot.
 • A kamaszoknál gyakori hormonális ingadozás mellett a pattanásos bőr esetén gondolhatunk ételérzékenységre vagy kontaktallergiára is. Itt érdemes kihagyni egy ideig a gyakran problémát okozó ételeket, mint pl a tej, és megnézni, hogy változik a bőr.

Egyszerű akné, mitesszeres bőr esetén az alábbi homeopátiás kombinált kezelést  alkalmazhatjuk: KALIUM BROMATUM​ + SELENIUM METALLICUM + SULFUR IODATUM​. 

9 CH potenciában szedjük a szereket, reggel, délben és este, felváltva.

Ha ez a kombináció és a megfelelő bőrápolás három hét alatt nem hoz eredményt, érdemes az egyéni bőrtünetek alapján szert választani.

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024