Bőrpanaszok, herpesz, övsömör, ekcéma, ótvar, szemölcs, akne

Kutatás igazolta az árnika hatását a bőrre

Csökkenti a gyulladást, semlegesíti a szabad gyököket és enyhíti a fájdalmat.

A termeszt gyógyászatban gyakran alkalmazott Arnica montana kivonat külsőleges alkalmazásának eredményességét vizsgálták az UVB sugárzás okozta ödéma, gyulladás és oxidatív stresszel szemben. 

A vizsgálat során egereket tettek ki 3 órás UVB sugárzásnak.  Egy órás sugárterhelés után az állatok fülét Arnica montana kenőcs (250 mg / g) helyi alkalmazásával kezelték.  A kezelés után 16 órával az ödéma, az oxidatív stressz és a gyulladásos reakció paramétereit mérték. 

Az eredmények azt mutatták, hogy az Arnica montana alkalmazásával végzett lokális kezelés csökkentette az UVB által kiváltott gyulladásos választ, enyhítette az UVB-sugárzás által közvetített oxidatív károsodást, amit a lipidperoxidáció csökkenése, a fehérje oxidációja, valamint a szövet antioxidáns kapacitásának és a fül glutationszintjének növekedése bizonyított. A vizsgálat így alátámasztotta, hogy a hagyományos népgyógyászatban alkalmazott Arnica montana kenőcs hatásos különböző gyulladásos bőrállapotok kezelésében. 

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32183539/


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024