Helyi méz: a lakóhelye környezetéből származó méz hatékony lehet a szénanátha tüneteinek leküzdésében a virágpor jelenlétének köszönhetően. Egyes szakértők megfigyelték, hogy a helyi környezetben termő virágpor csökkenti a szervezet túlzott immunválaszát más pollenekkel szemben. Ezenkívül antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek enyhítik a szénanátha különféle tüneteit. Próbálja ki a nyers mézet önmagában, meleg vízben oldva citrommal, esetleg salátára vagy joghurtra csorgatva.
Kapribogyó, lilahagyma és vízitorma: nagy mennyiségben tartalmaznak természetes antihisztamin kvercetint, amely a hisztamin hatását gátolva segíthet csökkenteni a szénanátha tüneteit. Ha még ananásszal is kiegészítjük, akkor annak bromelin tartalma segíti a szervezetben a kvercetin felszívódását.
Citrusok: kedvenc gyümölcseink vonzó, élénk narancssárga színe azt jelzi, hogy gazdagok béta-karotinban, C-vitaminban és bioflavonoidokban. Ezek a tápanyagok jó hatással vannak az immunrendszerre, hozzájárulnak a gyulladások csökkentéséhez.
Éljen az indiai konyha! Úgy tartják, hogy a kurkuma csökkenti a foszfolipáz A2 enzim által kiváltott gyulladást, amelyet a pollenek váltanak ki.
Egyszerű homeopátiás megoldás: a hisztaminból készült homeopátiás szer HISTAMINUM csökkenti az allergiás tüneteket okozó hisztamin felszabadulását a bazofil sejtekből.
Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.
Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.