Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Hasznos tudnivalók az allergia homeopátiás kezeléséről

Az allergia kezelése a homeopátiában többféle megközelítés szerint működhet.

1. Izoterápia, azaz az allergén anyaggal való kezelés, fontos a pontos szedés!

A allergia kezelése az allergénből készült gyógyszerrel a konvencionális gyógyászatban is létező terápia. Homeopátiás gyógyszerek is készülnek allergénekből. (POLLENS​, AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​, ARTEMISIA ABROTANUM​, stb) Ha tudjuk, mire vagyunk allergiásak, a szezon előtt megkezdhetjük az immunrendszer hozzászoktatását az allergénhez. Ilyenkor a terápia az allergén növényből készült homeopátiás gyógyszer és a HISTAMINUM​ kombinációja.

Pollenallergiásoknak, parlagfűallergiásoknak

Magasabb, 30 CH, C potenciában kell elkezdeni az allergénből készült gyógyszer szedését a pollen megjelenése előtt legalább egy hónappal. Az így felkészített immunrendszer “csendesebben” reagál majd a pollen jelenlétére. Az allergiás reakció során a hisztamin nevű anyag felszabadulása okozza a gyulladásos jellegű tüneteket. A HISTAMINUM​ homeopátiás gyógyszer a hisztamin felszabadulását gátolja. A felkészítő szereket heti 3 alkalommal kell bevenni. 

Szezon alatt naponta szedjük ezt a kombinációt, ekkor a közepes, 15 CH potenciában, napi 2 alkalommal. Itt nagyon fontos, hogy ne hagyjunk ki napokat! Az izoterápiás kezelést bárki alkalmazhatja. A súlyos allergiát enyhíti, enyhébb panaszoknál sokszor önmagában is elég.

Töltsd le az allergia zsebkönyvet

2. A tünet kezelése

Amikor tünetet kezelünk, a homeopátia szabályai szerint adjuk a gyógyszert. Erős tünetnél magasabb potenciában, gyakran, ahogy enyhül a tünet, ritkítjuk a szedést, amikor megszűnik, abbahagyjuk. A tüneti szerrel kiegészíthető a fenti, állandó izoterápiás kezelés.

Példa: 

Jóska pollenallergiás. Hétköznap tünetmentes a POLLENS​ + HISTAMINUM​ napi kétszeri adagolásával. Hétvégén azonban kirándulni mennek, ahol a mezőn az óriási pollenkoncentrációra hirtelen tünetekkel reagál a szervezete. Viszket a szeme, vörös a könnyektől, és közben vízszerű váladék folyik az orrából, tüsszög. Jóska ilyenkor mindig tart magánál HISTAMINUM​-ot magasabb, 30 CH potenciában. Ezt rögtön beveszi, és óránként megismétli. Nagymennyiségű hisztamin van a vérében, ez okozza a tüneteket, így fontos, hogy ne szabaduljon fel még több a hízósejtekből. Mellé a tünetei alapján választott és az évek során bevált EUPHRASIA OFFICINALIS​ alapanyagú homeopátiás szert kezdi el adagolni, 15 CH potenciában, félóránként. Hazafelé már enyhébbek a tünetei, így abbahagyja az óránkénti/félóránkénti szedést, de este, lefekvés előtt a szokásos Pollens + Histaminum mellé beveszi az Euphrasia-t is. Reggel viszekt még a szeme, így aznap reggel-este ezt a kombinációt alkalmazza. Amikor a szem és orrtünet megszűnik, visszatér a Pollens + Histaminum rutinhoz, napi 2x.

3. A hajlam kezelése

A hajlam kezelése orvos feladata, ilyenkor a feladat: tartsuk be az orvos utasítását!

Ha allergiával fordulunk a szezonban homeopata orvoshoz, először az akut tüneteket enyhíti az egyéni reakcióknak megfelelő gyógyszerrel. Az allergiás hajlam kezelése ezután kezdődhet. Az orvos figyelembe veszi a betegre jellemző panaszokat (a bőre jelez, felső légúti panaszai vannak, télen gyakran beteg, esetleg a gyomra, vagy a húgyutai érzékenyebbek?), az allergia előfordulását a családban, azt, hogy mikor jelentkezett először a panasz, köthető esetleg betegséghez, traumához, megváltozott élethelyzethez? Kérdéseket tesz fel az étkezési és alvási szokásokról is. Ezek alapján a krónikus állapot kezelésére való gyógyszert ír fel. Ez a kezelés hosszú hónapokig tarthat, és nagyon fontos, hogy komolyan vegyük a szedési előírást, és figyeljük a változásokat. 

Milyen helyzeteket tapasztalhatunk? Egy ekcémás, gyógyszerekkel  elnyomott bőrtünet gyakran vezet allergiás náthához. Amikor elkezdődik a krónikus állapot kezelése, visszajöhet a gyógyulás során a bőrtünet, általában enyhébb formában. Ez a gyógyulási folyamat része. 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha orrdugulással e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024