Allergia, csípések

Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

A szénanátha tünetei hasonlítanak a megfázáséhoz. Ilyenkor azonban nem fertőzés, hanem a szervezet ártalmatlan anyagokra adott rendellenes reakciója áll a háttérben.

 • Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

  Allergia és csípések kezelése homeopátiás szerekkel

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

Aki „gyakorló” allergiás, általában magával viszi gyógyszerét az utazásokra is.

Hogyan kezeli a homeopátia az allergiát?

Érdemes tudni, hogy a homeopátia rendelkezik számos olyan szerrel, amelyek kiválóan alkalmazhatók az allergia tüneti kezelésére, mellékhatások és korhatár nélkül.

Ilyen például az egy náthára speciálisan összeállított komplex homeopátiás készítmény. Ha a szem könnyezése, viszketése jellemző, ez a komplex adható és érdemes kiegészíthető az EUPHRASIA OFFICINALIS​ nevű szerrel.

A HISTAMINUM​ az allergiás reakció során felszabaduló, és kellemetlen tüneteket okozó hisztamin hatását csökkenti, bármely allergiás folyamatnál alkalmazható. (csípéseknél is). Hirtelen allergiás reakciónál 30 CH-s potenciában szedjük, negyedóránként, a tünetek enyhüléséig.

Csípések okozta allergiás reakciók

A rovarcsípéseknél a rovar nyála vagy mérge válthat ki allergiás reakciót. A csípés helyén viszketést, fájdalmat okoz, a bőr megduzzad és kivörösödik.

Trópusi országokban a csípések ellen indiai citromfű olaj és víz keverékével (1 pohár vízbe 5 csepp olaj) kenik be a szabad bőrfelületet.

A sebre helyezett jégkocka enyhíti a fájdalmat. A DAPIS GÉL​ nevű kenőcs csökkenti a rovarcsípés okozta duzzanatot, pirosságot.

Pók vagy skorpió csípése után, illetve ha a méh vagy darázs csípése légszomjat, hányást vagy fulladást okoz, azonnal orvoshoz kell fordulni! A duzzadt, ödémás rovarcsípések szere a méhecskéből készült APIS MELLIFICA​ 15 vagy 30 CH hígításban, a szúrásoké a LEDUM PALUSTRE​. A LEDUM  alacsony potenciában (5 CH) szúnyogcsípések megelőzésére is jó. Ha a csípés helye kékes-vörös, TARENTULA a választandó homeopátiás szer.

Csalánkiütés

A csalánkiütések jól kezelhetők a csalánból készült URTICA URENS​-SEL. E viszkető bőrelváltozás onnan kapta a nevét, hogy csaláncsípés hatására mindenkin megjelenik

A csalánkiütést legtöbbször élelmiszer, szúrós növény, vagy rovarcsípés okozza. Ha a beteg nagyon nyugtalan, a kiütés vörös és fáj, a mérges szömörcéből készült RHUS TOXICODENDRON​ lesz hatásos, 15 CH potenciában. Ha a csalánkiütés gyógyszer szedése után jelentkezik, vagy átterjed a torokra és a szájüregre, orvosi segítséget kell kérni.

kapcsolódó cikkek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Allergia e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Szénanátha homeopátiás kezelése

  tovább
 • letöltöm

  Túlélési tippek fesztiválozóknak

  tovább
 • letöltöm

  Utazási e-könyv

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2020