Állatok

Homeopátia házi kedvenceknek

A homeopátiás gyógyszereket az orvosoknak ez egészséges embereken elvégzett megfigyelései alapján fejlesztették ki, azonban az eredményeket az állatgyógyászatban is alkalmazták.

 • Homeopátia házi kedvenceknek

  Homeopátia házi kedvenceknek

1833-ban a német orvos, Guillaume Lux, egyes ló- és szarvasmarha-betegségeket már négy különböző homeopátiás gyógyszerrel kezelt: ACONITUM NAPELLUS​, Camphora, NUX VOMICA​ és OPIUM​. Azóta az állatorvosi homeopátia nem állt meg a fejlődésben; folyamatosan alkalmazza állatok esetében is az embereknél bevált holisztikus megközelítést és individualizációt.

A szakemberek növekvő érdeklődése

A humán orvoslásban tapasztalt kiemelkedő hatékonyságot átültették az állatgyógyászatba. A tenyésztők és az állatorvosok szemében felértékelődött a homeopátia: A homeopátiás kezelés képes a „diatézis egyensúlyának visszaállítására”; a termelés fokozásához számos családi farmon és ipari méretű állattenyésztő telepen alkalmazták sikeresen a homeopátiát megelőző kezelésként.

A homeopátia lehetővé teszi az állat szermaradványok nélküli kezelését, aminek következtében a kezelés nem-toxikus sem az állat, sem az állati terméket fogyasztók és a környezet szempontjából sem. A kezelési költségek általában alacsonyak.

Európában a DGAL (Direction Générale de l'Alimentation; Élelmezésügyi- és Táplálkoztudományi Intézet) az „organikus” (bio) címke megszerzéséhez javasolja a homeopátia alkalmazását.

Ez a tény egyes, kiemelkedő minőségű, állati eredetű termékeket előállító üzemet – amelyek minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek – arra késztetett, hogy támogassa az állatorvosi területen alkalmazott homeopátiával kapcsolatos kutatásokat.

Különösen a haszonállatok esetében, ez előmozdította az állatorvosok további tapasztalatszerzését. Például, amikor az állatorvosok rejtélyes kórképekkel találkoztak, a homeopátia átírta a terápiás stratégiájukat.

A homeopátiás gyógyszerek és az állatorvoslás-tan: az előnyök hasonlóak a humán gyógyászatban tapasztaltakkal.

A homeopátiás gyógyszerek a legtöbb állatfaj esetében (haszonállatok és házi kedvencek), minden életkorban, sőt még vemhes anyaállatok esetében is alkalmazhatók. A kezelés történhet önmagában vagy egy allopátiás kezelés (antibiotikum, parazita-mentesítés, stb.) kiegészítéseként. Nem-toxikus és nincsenek mellékhatások sem: a homeopátiás gyógyszerek alkalmazásának ugyanaz az előnye, mint a humán gyógyászatban.

A legtöbb állatbetegség kezelhető homeopátiás szerekkel. A homeopátiás kezelés egyes állatbetegségek esetében rendkívül hatékony: bőrbetegségek, idegrendszeri betegségek, az emésztőrendszer betegségei és az állat öregedésével kapcsolatos betegségek (reuma, metabolikus zavarok, stb.). Általános szabályként a homeopátiának fontos szerepe lehet minden visszafordítható betegség esetében, mind a betegség kezelésében, mind a visszaesés megelőzésében.

Akárcsak a humán orvoslásban, a homeopátia határait sem szabad figyelmen kívül hagyni. A paraziták, a törések, az idegen testek, stb. olyan esetek, amik kívül esnek a terápiás gyógyítás lehetőségein.

Dr Marie-Noëlle ISSAUTIER, állatorvos

Minden tizedik francia állatorvos alkalmazza a homeopátiát.

Először is, mert meg vannak győződve annak hatékonyságáról, mivel az már számos esetben, több állatfaj esetében számos alkalommal lehetőségük volt megtapasztalni. Másodszor pedig, mert a homeopátiával kezelt gazdik kérik a homeopátiás kezelést. A szabályozás, aminek értelmében a biofarmokon a homeopátia az elsődleges megoldás, szintén megerősíti ezt a tendenciát.

Kisállatok esetében (kutya, macska, stb.) az allopátia számos esetben, részben annak eredménytelensége, részben pedig a jelentkező mellékhatások miatt, nem a megfelelő választás. Vegyük például az allergiás krónikus dermatitist, vagy a viselkedészavarokat. Az allopátiával is elérhető kevés eredmény, míg a homeopátiával öt esetből háromban sikerrel jártunk. Ugyanez igaz a viselkedészavarokra is, legyen az félelem, szexuális izgatottság, vagy agresszivitás. Léteznek hatékony nyugtatók, azonban ezek „megváltoztatják” az állatot. A gazdik előnyben részesítik a homeopátiás kezelést, ami hatékony, ugyanakkor nem jár mellékhatásokkal, illetve hozzászokással. A homeopátia hatását gyakran, tévesen, a placebo-hatásnak tudják be. Ez azonban állatok esetében nem jöhet szóba. Akárcsak az emberek esetében, az állatokat is az egyéni megközelítés elve szerint kezeljük. A versenylovak hiperszenzitívek. Nagyon jól reagálnak a homeopátiára. A baromfi telepeken a homeopátiával látványos eredmények érhetők el a stressz, az agresszivitás és a tollcsipkedés (viselkedési zavar, aminek következtében a madár megkopasztja magát) kezelésében. A homeopátiás kezelés további előnye, hogy ez emberi fogyasztásra szánt tenyészállatokban nem maradnak szermaradványok.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024