Állatok

Grafi gyógyulása homeopátiával

A következő történet Grafiról, az aranycica gyógyulásáról szól.

  • Grafi gyógyulása homeopátiával

    Grafi gyógyulása homeopátiával

A homeopátás szereket nem csak az emberi gyógyításban, hanem az állatok betegségeinek kezelésében is sikerrel lehet alkalmazni.

Amikor felvettem a telefont, ismerős hang szólt bele. Izgatottságából és a szokatlan időpontból éreztem, hogy nagy baj lehet. Elmondta, hogy arról a szép szürke cicáról Grafi-ról van szó, amelyik a télen náthás volt és több hetes kezeléssel sikerült rendbe hozni. 
Egy hetesek a kiscicái, eddig szépen szoptatta őket, még tegnap este sem volt semmi baja, jó étvággyal evett-ivott, és amikor reggel keresték, a kiscicáktól távol a garázs egy sötét zugában akadtak rá. Furcsán kitekert testtel, élettelenül feküdt, nedves, csapzott szőrzete miatt úgy tűnt, mintha valami átment volna rajta, és sokkal laposabb lenne, mint egy normális testű macska.


Amíg oda nem értem nem mertek hozzá se nyúlni, mert attól féltek, hogy ha megmozdítják, esetleg kárt tesznek benne. A látvány valóban ijesztő volt. Amikor a cicát óvatosan megemeltem, éreztem, hogy még él s az a folyadék, amitől csapzott volt a szőrzete valószínűleg a saját hányadéka lehet. A hányás következtében nagyfokú folyadékveszteség érte a cicát, ezért a bőre pergamenszerűen gyűrődött össze, amikor ráncba emeltem, és utána még hosszú percekig úgy is maradt. Amíg én a beteg anyacicát vizsgáltam a három kis csöppség a háttérben éhesen elégedetlenkedett. Azonnali segítségre volt szükség...

A beteget a rendelőmbe szállíttattam, ahol – amíg az infúziók melegedtek - tovább vizsgáltam. Azt néhány rutinos tapintással megállapítottam, hogy törés nem történt. Amikor azonban a hőmérőt kihúztam a végbeléből nem akartam hinni a szememnek: 33,3 C fokot mutatott. Ez több mint öt fokkal volt kevesebb, az egészséges macskák testhőmérsékleténél s éppen megegyezett a környezet hőmérsékletével, ugyanis cicánk szerencséjére tombolt a kánikula.
Az előmelegített infúziót bekötöttem a vénába, a cicát pedig egy elektromos melegítő paplanra fektettem.

Amíg az infúzió csöpögött, eszembe jutott egy történet, amit homeopátiás tanulmányaim során egyik kedves előadónk mesélt egy ismerőse téli balesetéről:

Barátai a tó jegén korcsolyáztak, amikor egyikük alatt beszakadt a jég. Szerencsére a víz nem volt túl mély, azonban mire a segítség megérkezett, s nagy üggyel-bajjal kihúzták a szerencsétlenül járt embert, annak teste annyira lehűlt, hogy elvesztette az eszméletét s bizony még odébb volt a falu, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesülhetett volna. Ezt látva egyikük, aki homeopátiás gyógyítással foglalkozott néhány száraz növényből tüzet rakott s a percek alatt elszenesedett növényi részek és víz segítségével homeopátiás Carbo vegetabilis nevű gyógyszert készített. Ebből néhány cseppet út közben többször lehűlt társa szájába cseppentett ezzel lobbantva fel benne a legyengült életerőt.

Mire az orvoshoz értek, annak már nem volt más dolga, mint jól megmosni a felelőtlen korcsolyázók fejét.

Ez a történet járt tehát az eszemben, amikor az infúziós kezelés után – hasonlóan a fagyott ember barátjához – én is készítettem néhány adag homeopátiás CARBO VEGETABILIS​-t az én kis beteg barátomnak, s miután súlyos folyadék – háztartási gondokkal is küszködött ezt még kiegészítettem a CHINA RUBRA​ nevű homeopátiás szerrel, melyről szakmai körökben köztudott, hogy a túlzott folyadékhiányos állapotokban hozzásegíti a beteg szervezetet a mesterségesen bejuttatott folyadék tökéletes hasznosulásához. (Én persze már könnyű helyzetben vagyok, mert ezeket a gyógyszergyárakban készült homeopátiás szereket csak le kell emelnem a rendelőm polcáról és azonnal adagolhatók.)

Úgy váltunk el a cicától s aggódó tulajdonosától, hogy nem tudtam sok biztatót mondani a cica gyógyulási esélyeire vonatkozóan. Minden esetre azt kértem, hogy másnap reggel, ha még él, újabb infúzióra hozzák vissza, mert mindenképpen szükségesnek tartom a végleges gyógyulás érdekében a további folyadékpótlást. Az esetlegesen árván maradó kiscicák részére pedig tejpótszert adtam, mellyel további nevelésük biztosítható.

Talán még soha nem vártam ennyire a reggelt. Amint megvirradt indultam beteglátogatóba. A háziasszonyt már a cicáknál találtam, s legnagyobb meglepetésemre elmondta, hogy Grafi, a nagy beteg már kétszer szoptatott, „bevágott” egy jókora darab párizsit és jóízűen ivott a táljába töltött friss vízből is.

A tervezett infúzióra már nem volt szükség, mert a tegnap még magatehetetlenül elnyúlt cica ma már a lábát sem engedte megfogni. Ezért egy óvatlan pillanatban csak az előzőleg bennhagyott véna kanült távolítottam el elülső lábából, s visszaengedtem a kölykei közé szoptatni.

  • Dr. Mátray Árpád homeopata állatorvos Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozat elnöke
kapcsolódó szerek
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024