Állatok

„Emós cicák” kezelése

Hisztis vagy búskomor a cicád? Nem kell „macska pszichiáter”, ha van homeopátiás kezelés!

Amikor valaki hosszú ideje él együtt a társállatával, legyen az kutya, macska vagy bármilyen más állat, gyorsan észreveszi, ha az állatnak valamilyen mentális-emocionális problémája van. Minden, ami van és látható, az a „normális” viselkedés. 

Azonban amikor a macska stresszhelyzetbe kerül, a tünetek hatványozottan jelennek meg, és ekkor figyel fel arra a tulajdonos, hogy a macska „lelki problémával terhelt.”

Emocionális – mentális problémával küzdő állatnak 200 CH vagy 1M (C1000) erősségű homeopátiás szereket adunk, mert legtöbbször csak ezek a potenciák képesek hatékonyan megoldani a lelki jellegű problémákat!

Lelki probléma megoldására elég egyszer adni homeopátiás szert. Amennyiben ismételni kell, azt egy hónap múlva tegyük meg.


Az alábbiakban felsorolt problémák gyakran fordulnak elő macskáknál. Amennyiben a javasolt szer nem hat, a tulajdonos bátran forduljon egy tapasztalt homeopata állatorvoshoz.


„Utcán talált kiscica problematika”:

Az emberek gyakran az utcán találnak rá a kiscicára, mely lehet, 2-3-4 hetes. Az ilyen kiscicákat mielőbb féregteleníteni kell (klasszikus vagy homeopátiás gyógyszerekkel).

Ezek a kiscicák valójában nem kapták meg az anyacica tejjel járó gondoskodást és ápolást. Tehát ezeknek a kiscicáknak hiányzik az „ilyen egy igazi macska” információ. Határozatlanok, visszahúzódóak, nincs játékosság, nincs kíváncsiság, gyakran egy helyben ülnek és búslakodnak.

A megoldás egy adag LAC FELINUM szer. Legjobb rutinszerűen mielőbb beadni a talált kiscicának, de sosem késő, mert a „nem igazi macska” állapot később is előfordulhat felnőttkorban.

Amikor nagyobb macska kerül be az utcáról, tudvalevő, hogy sok-sok viszontagságon ment keresztül. Az első feladat szintén a féregtelenítés.

SILICEA​-t adjunk annak a cicának, aki tele van félelmekkel, mindenre összerezzen, összekuporodik étvágytalan. Kinézetre senyvedt, girhes (sovány, gyenge, a szőrzete fénytelen). A kezelés után először az étvágy szokott javulni, majd a macska „kivirágzik” minden tekintetben.

ARNICA MONTANA​-t kapjon a cica, ha látjuk, hogy sérült, vagy a közeledésünkre hátrál és fúj, jelezve, hogy ne érjünk hozzá. Óvatosan fogjuk meg, mert ilyenkor megharaphat bennünket. Ezek az állatok gyakran akaratlan székletürítéssel is küzdenek. Egy adag ARNICA gyógyulás hozhat minden szinten.


Búskomorság:

Macskáknál igen gyakran fordul elő búskomorság. A macska kedvelten, nem vágyik társaságra, nem igazán van étvágya. Ezen állapot mögött gyakran szeretett személy vagy társ elvesztése, elköltözése áll.

Egy adag NATRIUM CHLORATUM​ (NATRIUM MURIATICUM) sokszor megoldja pár nap elteltével ezt a problémát.


Bizonytalanság – félelmek kezelése:

Nagyon sok oka lehet a félelemnek. Macskáknál ez gyakran alkatból fakadó gyengeség. Az ilyen macskák nagyon ragaszkodnak a társasághoz, a házhoz, a biztos megszokott és kiszámítható körülményekhez. Ha a fenti körülmények változnak, kiüt rajtuk a félelem a szorongás. Ilyenkor visszahúzódóak lesznek. Megjelenhet a székrekedés is. 

Egy adag CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​  - havi szinten ismételve, akár több hónapon keresztül, - helyre tudja hozni a cica lelki békéjét.


Gyűlölködés – haragtartás – bosszúállás:

Vannak olyan macskák, melyek elvárják, hogy kedvükre tegyen a környezet. Amennyiben ezt nem kapják meg (pl. elutasítják őket vagy nem kapnak figyelmet vagy egyszerűen a gazdi elutazik pár napra) megsértődnek.

LACHESIS MUTUS​-t (LACHESIS) adjunk annak a cicának, aki nem mutatja direktben a sértődöttséget, de oda pisil, vagy oda kakil, (pl. az ágyra vagy bárhová csak nem a macska WC-be), amikor nem látja senki. Ha emellett a macska nagyon féltékeny is, akkor a Lachesis akár alkati szerként is adható, azaz havonta 1x.

A NATRIUM CHLORATUM​ sokat segít azoknak a cicáknak, akik sértődöttségükben elvonulnak, elbújnak, gubbasztanak és közeledésünkre fújnak. Ilyenkor azt mondják: „Hagyj békén, menj innen a vigasztalási szándékoddal.” Egy dózis a szerből, akár pár óra múlva „rendbe szedi” a macskát.


Kényszeres nyalakodás:

Gyakran találkozunk olyan cicákkal, akik kényszeresen nyalják magukat, olyannyira, hogy sebeket ejtenek főleg az első végtagjaikon, de a test más tájain is. A hátérben krónikus szorongás vagy félelem állhat. Akut esetben fejvesztetten menekülnek valamilyen biztos helyre.

STRAMONIUM​ havi szinten 1x adva (de szükség szerint akár heti szinten 1x), helyrehozza vagy jelentős mértékben javítja a macska szorongásos állapotát. 


„Amikor új cica költözik a házba problematika”

A macskák mind önálló egyéniségek, szeretnek minden jövevényt, aki a házba érkezik vagy költözik, ha az emberi fajból való. 

Viszont, ha új macska érkezik a házba, gyakran felborul a házirend. Ilyenkor vagy az érkező macskát kell homeopátiásan helyre billenteni, vagy pedig az „őshonos” macská(ka)t, vagy az érkezőt és a már ott lévőket is.

PLATINA: azok a cicák kapják ezt a szert, akik gőgjükkel és nagy egójukkal borítják fel az addigi rendet. A „Platina alkatú” macska elfoglalja a legmagasabb helyet a házban, kitúrva onnan az eddigi macskát, szemmel tartja a többit, ami kellemetlen lehet a másik macskák részére, vagy pedig egyszerűen tudomást sem vesz róluk. Egy adag PLATINA „leszállítja a földre” a betolakodót.

PANTHERA PARDUS (Leopárd): ez az a macska aki, amikor bekerül a házba, azonnal birtokba veszi a „territóriumát”. A másik macskát sarokba szorítja (pl. egy fotel mögé és órákon keresztül nem engedi onnan ki).

Azok a macskák, akik félelemmel és elbújással reagálnak az új macskára, STRAMONIUM​-ot kaphatnak.

Ellenben azok a macskák, akik eltűrik, de a „betolakodó” macska miatt nem tudnak „igazi macska” módjára viselkedni, kapjanak egy adag LAC FELINUM-ot!

Több macska „összehangolása” nagy homeopátiás tudást igényel. 


Amennyiben a fenti sorokban említett szerek nem hozzák meg a kívánt békességet, keresünk fel egy tapasztalt homeopata állatorvost!


(Dr. Szecsődi Ferenc, homeopata állatorvos)


kép forrása: freepik.com

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024