Állatok

Cukorbetegség állatoknál

Olyan kórkép lenne ez, amelynek megjelenéséhez még egy jellemző szócska társulhat „már késő”.

 • Cukorbetegség állatoknál

  Cukorbetegség állatoknál

Több fórum is foglalkozik e témával, így a november a „kutyák, macskák cukorbajos hónapja” lett... És mi van az év többi napján?

Akkor készítjük elő – nem tudatosan – a terepet. A szakértők leginkább arról az állapotról nyilatkoznak, amikor már látványosak a tünetek.

Például: nagymérvű elhízás, sokat iszik, sokat pisil, farkasétvágy, szürke hályog, hígabb zsíros bélsár, esetenként erőteljesebb tünetekkel járó láz, és hasi fájdalmak! Ezek legtöbbször hasnyálmirigy gyulladásra utaló jelek. A beteget ilyenkor – szükségszerűen – kezelésbe veszik. Érdekes módon a leghatékonyabb fogás a teljes táplálék megvonás szájon át – vagyis koplalás! Ésszerű tehermentesítése azoknak a szerveknek (gyomor, vékonybél, máj, lép, hasnyálmirigy), amelyek tűréshatárát nap mint nap túlléptetjük kedvencünkkel.

A homeopátia segíthet

Hasznos lenne ilyenkor homeopátiás kezeléshez nyúlni, hiszen van pár szer, mint pl. a PODOPHYLLUM​, az IRIS VERSICOLOR​, amelyeket időben adagolva, megállíthatjuk a kóros folyamatot. Tapasztalatom szerint, ez nem történik meg, így a szokványos antibiotikumos, infúziós terápia csak átmeneti javulást hoz.  Amikor a kedves gazdit visszakanyarítják kedvencüket a megszokott táplálási rítusához, újra visszaesés tapasztalható. Így az út a jövendő cukorbetegség felé kitaposottá válik. A kérdés csak az, hogy mikor.

Érdemes a kiváltó okokat górcső alá venni. Ezek pedig a táplálkozás, érzelmi stressz, és munkamánia. Az utóbbi persze esetünkben nem a gazdiról szól.

Milyen feszültség gerjesztődik kutyáinkban, a napi várakozásokban? Képzeljük csak el: igazi kuktafazékká válik szegény! Lelkiismeretünket megnyugtatva megszeretgetjük, majd degeszre etetjük. A divatos tápok szinte mindegyike „yangosítja” (savasít) a kutya emésztőrendszerét, és a belső túlfűtöttség első látható eredménye a fogkövesség, majd az alattomosan kialakuló, fent említett szervi bajok. Amikor már a kutya vagy macska gazdistól túl van néhány kezelésen, a legtöbb esetben már a radikális diéta sem segít. Arról nem is szólva, hogy a gazdinak a szíve szakad meg, úgy néz rá kedvence egy-két plusz falatért.

Mielőtt beállítanák a megfelelő cukorszintet, gondolkozzunk el: A homeopátia tárházában találni lehet olyan szereket, amelyek illeszkednek az adott kutya típusához, mint pl. NUX VOMICA​, PHOSPHORUS​, PULSATILLA PRATENSIS​, NATRIUM CHLORATUM​, LYCOPODIUM CLAVATUM​.

A felsorolt szerekkel növelhetjük kedvencünk alkalmazkodási képességeit.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024