Állatok

Abu kandúr cica allergiás fül- és bőr-gyulladása (1. rész)

Abu, kék színű abesszin kandúr – Omár féltestvére – tíz hónapos volt,

  • Abu kandúr cica allergiás fül- és bőr-gyulladása (1. rész)

    Abu kandúr cica allergiás fül- és bőr-gyulladása (1. rész)

amikor egyik napról a másikra egy tízforintosnyi sebet vakart a nyakán. A hagyományos állatorvosi rendelésen szteroid injekciókat kapott, otthonra szteroid tartalmú kenőcsöt, ecsetelésre Betadine-t és hypoallergén diétás tápot írtak fel a számára. Tizenegy hónapos korában ivartalanították.

A kezelésekre a nyakán lévő seb begyógyult, de egy másik területen ismét jelentkezett. Időnként a fülkagylóin is élénkpiros színű foltok voltak láthatók.

Másfél éves korára, amikor először került a SanaVet® rendelőbe, már az oldalára is gyermektenyérnyi sebeket vakart, a füle előtti területen szőrhiányos, kivakart területeket, testszerte pedig göbös bőrkiütéseket és ínygyulladást láthattunk.

Megtudtuk, hogy Abu étvágya nagyon változó, az utóbbi időben feltűnően sokat, szinte kényszeresen mosakszik. Feltehetően a szteroid mellékhatásaként, sokat iszik, sokat pisil. Nagyon érzékeny, odaadó, ugyanakkor makacs, erőszakos, extrovertált természetű. Sokat nyávog, nagyon kommunikatív, kissé ügyetlen.

Táplálékváltást javasoltunk; a diétás száraz táp helyett háromnegyed részben nyers, forrázott marhahúst és belsőségeket, negyed részben pedig párolt vegyes zöldségféléket.

Homeopátiás gyógyszerként SULFUR​-t írtunk fel a számára.

Tíz nap múlva, a kontrollvizsgálaton örömmel nyugtáztuk, hogy már csak nagyon ritkán vakarózik. A fiatalkori légzőszervi tünetek (lásd Omár esete) a SULFUR​r kezelés másnapján „szörtyögés” formájában ismét jelentkeztek, négy-öt napig tartottak, majd ahogy jöttek, elmúltak, a Hering-féle szabálynak megfelelően.

Sulfurral folytattuk a kezelést, amelyből heti három alkalommal egy-egy adagot kapott.

Az ismételt kontrollvizsgálaton, három hét múlva, kiderült, hogy az elmúlt időszakban Abu mindkét fülkagylójának belső felületén piros, ekcémás kiütések jelentek meg, de ezek néhány nap alatt elmúltak. Néha még vakarózott és feltűnő tünetként, a gazdi szerint „új szokásként” Abu ekkoriban „állandóan az ablakon bámul ki”. Ez a MEZEREUM​ egyik kulcstünete, ezért ezt írtuk fel a számára, a marhahúsos – zöldséges diéta folytatásával együtt.

Az ínygyulladása Kreosotum, majd MERCURIUS CORROSIVUS​ adagolására elmúlt. A bőrtünetek már nem jelentkeztek többé, a cica gyógyultnak nyilváníttatott.


Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/

  • Dr. Takács Györgyi
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024