A homeopátiáról bővebben

Nyári forróság, megperzselődött növények

Mentsük meg a nyári melegben megégett növényeket homeopátiával!

Tombol a nyár, nap, nap után megdőlnek az adott napi hőmérséklet rekordok. Ilyenkor mindenki, aki él és mozog, igyekszik védelmet találni a tikkasztó napsugarak elől, besötéti a lakást, bekapcsolja a légkondit, vagy nagyobb fokozatra tekeri a ventillátort. Mások útra kelnek és a vízparton vagy a hegyek között próbálják megtalálni a komfortot, amíg elviselhetőbbé kezd válni a hőmérséklet. Vannak élőlények, akik viszont „helyhez kötöttek” és még csak nem is tudjuk elvinni őket sétálni, mint például a Szeleburdi család című filmben a család a házi fikuszát. Gondoljunk a kerti és balkon növényeinkre, palántáinkra, kertbe kihelyezett szobanövényeinkre is, melyek ugyanúgy megérdemlik azt, hogy „házi növénydoktorként” gondoskodjunk róluk, szelíd gondoskodással meggyógyítsuk őket, ha már teljesen kitikkadtak és az alapos belocsolás sem hozott átütő sikert!

ACONITUM NAPELLUS​ szerrel kezdjük a kezelést, ha intenzív, forró napsütésben gazdag napok után erős lehűlés követi a nappalokat és szó szerint „sokkos” állapotba került a növény.

ATROPA BELLADONNA​ a megfelelő homeopátiás szer a növényeinknek, ha a „tünetek” erős napfény után jelennek meg. Pirosas-barnára változnak a levelek és a növények szárai. Ezekben az esetekben a túl sok napsütés és vízhiány után „hőgutáról”, hőkárosodásról van szó.

CARBO VEGETABILIS​ lesz a legjobb választás, ha a meleg időjárás hidegre változik és utána jelentkeznek a problémák. Akkor is erre a szerre gondoljunk, ha már „alig van élet” a növényben, de még van remény a megmentésére. Ezt a szert úgy ismerjük a homeopátiában, mint „halott feltámasztó” szert.

GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ homeopátiás szer lesz segítségünkre, ha hosszú ideig erős napsugárzásnak volt kitéve a növény, esetleg nyári átültetés járult hozzá külön „stresszként” a növény jelenlegi állapotához.

A NATRIUM CARBONICUM​ homeopátiás gyógyszeres oldattal segíthetjük azon növényeink kivirulását, melyek az intenzív napsütés és nyári hőség következtében elkókadtak, megperzselődtek a leveleik.

NATRIUM CHLORATUM​ (Natrium muriaticum) szert alkalmazzunk, ha a növény alapvetően árnyékkedvelő és a növény napos területen, hőségben kezdett el száradni vagy egy hosszú hétvége, nyaralás után „hagyta el magát” és nagyon „szomjas.”

A szerek alkalmazása

A homeopátiás golyócskákat kb. 2 dl vízben érdemes feloldani. 5 golyócskát dobjunk a vízbe, majd feloldódás után alaposan keverjük el. Mindig a növény szokásos mennyiségű öntözővizéhez adjuk a homeopátiás vizes oldatot. Esős időben csak kiskanál segítségével a gyökér körül öntözzük be a szeroldattal a földet. Az oldat készítéséhez és az öntözéshez mindig műanyag- vagy faeszközöket használjunk. A homeopátiás golyócskákat kézzel ne fogjuk meg, kerüljük a fémeszközök használatát.


(DZP)


Forrás:

Christian Maute: Növénygyógyítás homeopátiával (Lyrikod Kft., 2018) 


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia - napallergia e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Napszúrás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024