A homeopátiáról bővebben

Nagy homeopátiás szerek, nagyszerű megoldások: Arnica montana

Hozzám ne érj!

Az Arnica montana, azaz a hegyi árnika a fészkesvirágúak rendjébe és az őszirózsafélék családjába tartozó faj. Európa, Ázsia és Észak-Amerika magasabb hegyvidékeinek gyógynövénye, Magyarországon védett. Lelőhelyén megfigyelhető, hogy a virág az emberek járta utaktól távol, elhagyatott helyeken nő. Ahol letépik, letapossák, ott kipusztul, és máshol nő újra. Ez a fajta „elhatárolódás” jellemző az Arnica homeopátiás szert igénylő állapotra is, ami a fészkesvirágúak jellegéből fakad. Az ebbe a rendbe tartozó virágok épp olyanok, mint ahogy a gyerekek rajzolják, van egy közepe, amit körbevesznek a szirmok, mintegy védelmezvén a fészket. Az Arnica állapotban lévő személy ugyanígy érzi, meg akarja védeni magát, elhatárolódik attól, ami bántja, sérti őt, testi-lelki szinten. Fontos számára az én integritása, a határainak védelme, fél attól, hogy megérintik, vagy bántják. Ha ez megtörténik, tagadja, hogy rosszul lenne, bár láthatóan sérült, de ő köszöni, jól van. Visszautasítja a segítséget, akár az orvost is elküldi, hiszen nem akarja, hogy bárki megérintse vagy közelebb menjen hozzá. 

Az ARNICA MONTANA​ (Arnica) minden sérülésnek, testi-lelki traumának első számú szere, minden esetben szóba jön, amikor valaki megsebesült, bántalmazták, megsértették vagy sokkolták, tehát ahol az én egysége veszélybe került. Így minden típusú balesetben, legyen az törés, rándulás, ficam, zúzódás, hasznos segítség. Bármilyen műtéti, sebészeti, fogászati beavatkozás után, oltást követően, de szüléskor is jusson eszünkbe. Az Arnica a kapillárisokra hat, így kitűnő vérzéscsillapító, csökkenti a vérzés mennyiségét, segíti a vérömlenyek felszívódását és fájdalomcsillapító hatású. Jó szolgálatot tesz orrvérzés és egyéb véres váladékok esetén is. Ezen kívül alkalmazható izomlázban vagy a hangszálak túlterheltségéből fakadó rekedtségben és lázban is, ahol a betolakodó kórokozókkal szembeni védekezés a feladat. Arnicát igénylő állapotban a betegnek összezúzottság, összetörtség érzése lehet, mintha megverték volna. Emiatt kényelmetlennek, keménynek érezheti a párnát is. Romlik az állapota érintésre, rázkódásra és túlerőltetésre, míg egyedül, a friss levegőn kitakarva, helyzetváltoztatástól javul. Csak hagyják békén!


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024