GYIK- gyakori kérdések

Mire utal a mono-, és a komplex készítmény elnevezés?

A homeopátiás gyógyszereknek két nagy csoportja van aszerint, hogy hány összetevőt tartalmaznak.

 • Mire utal a mono-, és a komplex készítmény elnevezés?

  Mire utal a mono-, és a komplex készítmény elnevezés?

Az egy hatóanyagot tartalmazó szereket monokészítményeknek (monóknak), a több összetevőt tartalmazókat komplex készítményeknek (komplexeknek) nevezzük.

A monokészítmények jellemzői:

A monokészítmények egyetlen kiindulási anyagot tartalmaznak, amelynek alapanyaga különféle eredetű lehet: növényi, ásványi és állati.

A szerek többnyire „golyócska” kiszerelésűek.

A globulusok (golyócskák) folyékony hígításokból készülnek, melyekkel a semleges szacharóz/laktóz golyócskákat zárt edényben átitatnak, majd megszárítanak.

A golyócskák potenciája azonos az impregnálásra használt oldat potenciájával.

A homeopátiás monokészítményeket kizárólag homeopátiás szereket előállító laboratóriumokban állítják elő.

A komplex szerek

Ezek a gyógyszerek bevált indikációkra, klinikai vizsgálatokkal bizonyított, hatásukban közelálló, potenciált monokészítmények kombinációi. Az így kapott gyógyszereket általában orvosok állítják össze, és fantázianevet adnak nekik.

A komplex szerek általában tabletta kiszerelésben kaphatók, de léteznek szirup, kenőcs, injekció formában is.

A honlapon megtalálható monoszerek és komplexek listája és alkalmazási területe

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024