A homeopátiáról bővebben

Kínos betegségekre is van megoldás!

Így gyógyítsd természetesen a herpeszt, az aranyeret vagy a hasmenést.

Herpesz, aranyér, emésztési zavarok – ezek azok a kínos betegségek  amelyekről nem szívesen beszélünk, a szájról szájra terjedő házi praktikákat viszont előszeretettel alkalmazzuk. Ez tapasztalta Eördögh Zsófia diplomás homeopata és piackutató is, aki a Budapesti Metropolitan Egyetem tanársegédjeként számos lakossági kutatást végzett a természetes megoldásokkal kapcsolatosan.

A szakértő úgy látja, nem szívesen rohanunk orvoshoz ezekkel a problémákkal, az alternatív gyógymódokkal mégsem vagyunk mindig tisztában. Az önsanyargatás helyett tehát inkább tájékozódjunk, és használjuk a következő, valóban hatékony, mégis természetes megoldásokat!

A herpesz sokszor nőket, de akár férfiakat és gyerekeket is érintő,esztétikailag is igen zavaró probléma, amelynek okaiként külső és belső tényezőket egyaránt meg szoktak figyelni a betegek. Előbbihez sorolható az időjárás, egy kiadós lakoma, különböző fűszerek, utóbbihoz pedig a stressz,megfelelő higiéniai szabályok be nem tartása, de kialakulhat a herpesz egy kezdődő betegség első jeleként is.

A herpesz lefolyásának egyesszakaszai nagyon jól elkülöníthetők: kezdetben pirosas folt jelenik meg,amelyet bizsergő, viszkető, égető érzés követ. Utána jönnek a fájdalmas hólyagok,amelyek kisebesednek és végül többnyire sárga váladékkal kísért pörkösödéssel fejeződik be. A betegség első szakaszában az APIS MELLIFICA​ nevű homeopátiás szer jelenthet megkönnyebbülést, a hólyagos szakaszban a RHUS TOXICODENDRON​ végül a GRAPHITES​ nevű szer hozhat gyorsabb gyógyulást, amennyiben betartjuk a szerszedési szabályokat.

Az év bármely szakában, de nyáron különösen bosszantó lehet, ha az emésztési zavarok például egy külföldi utazássorán ütik fel a fejüket, hasmenés, székrekedés puffadás, vagy akár hányinger,hányás formájában. Szervezetünknek idő kell, hogy reagálni tudjon a megváltozott körülményekhez, de jó hír, hogy a reakcióidőt szelíd módszerekkel befolyásolni tudjuk, akár el is kerülhetjük ezeket a panaszokat.

Hasmenés, hányás esetén, különösen, ha arra gyanakszunk, hogy az étel, amit elfogyasztottunk a nyári hőségtől, vagy más okból megromlott, az ARSENICUM ALBUM​ lehet segítségünkre. Idegen helyen ezzel ellentétben sokan épp a székrekedéssel küszködnek. Figyeljünk oda a rostdús táplálkozásra és az elegendő folyadékbevitelre. Eördögh Zsófia javaslata szerint érdemes még egy fontos szert a házipatikában tartani, ami a székrekedés mellett kiváló lehet a túlzásba vitt evésre, alkoholfogyasztásra is, ami szintén gyakran megesik egy nyári kiruccanás során. A NUX VOMICA​ kifejezetten segíthet az ebből eredő panaszokon, megfelelő szer másnaposságra, és emellett számos más emésztési panasz esetén is segítségünkre lehet.

Szintén gyakori emésztési zavar a haspuffadás. A puffadás érzete kialakulhat a megszokottól eltérő, rendszertelen, össze-vissza evéskövetkezményeként, de sok gyümölcs és a hüvelyes zöldségek fogyasztása esetén is. A felfúvódásra és a puffadás enyhítésére, a LYCOPODIUM CLAVATUM​ az egyik bevált homeopátiás szer a homeopata szerint. Gyakori puffadás esetén érdemes kizárni a gyakori élelmiszer allergiákat (glutén, laktóz) is.

Az emésztési panaszok, főképp a székrekedés, de akár a hasmenés következtében is könnyen kialakulhat az aranyér, amelynek tünetei akut esetben szintén sikeresen enyhíthetők szelíd módszerekkel. Azt hihetnénk, inkább nőket érint a probléma, hiszen várandósság alatt és szülés alatt igen gyakori, de az aranyér tipikusan civilizációs betegség, amelynek kialakulásában a mozgásszegény életmód és a táplálkozás nagy szerepet játszanak. A sok üléstől, de a közhiedelemmel ellentétben a sok állástól is, a rostszegény étrendtől, a kevés folyadékbeviteltől és a székelés közbeni vagy egyéb erőlködéstől is könnyen megjelenhet ez a fájdalmas panasz.

Az enyhébb, kezdeti tünetek kezelésében enyhíthetők a panaszok néhány jól bevált szerrel. A házi patika nélkülözhetetlen eleme a sérülésekre bevált ARNICA MONTANA​ amely az aranyér során fellépő vérzést és fájdalmat csillapíthatja. Tipikusan terhességi aranyér esetén, amennyiben az aranyérhez erős lefelé húzó érzet társul, a SEPIA OFFICINALIS​ nevű szer segíthet a kismamáknak, akik kifejezetten keresik a mellékhatás-mentes gyógymódokat. Idősebbeknél, amikor esetlegesen a záró izomzat sem működik megfelelően, és az aranyér szőlőfürtszerűen kitüremkedik, az ALOE_​- ból készült homeopátiás szert alkalmazhatjuk, aminek a bélműködésre is kedvező hatását tapasztalhatjuk.

A homeopátiás gyógyszereket 9 CH-15 CH potenciában, napi 2-3 alkalommal érdemes szedni. Homeopátiás kezelés esetén nem elhanyagolható szempont a betegség kiváltó oka, de ennél is lényegesebbek az egyedi, feltűnő, csak a betegre jellemző tünetei az adott panasznak. Mivel individuális terápiáról van szó, ezek alapján kell személyre szabottan szert választani, ha hosszú távú sikereket szeretnénk. Mindenképp kérjük szakember tanácsát, hiszen a tünetek függvényében számos más szer közül is választhatunk. A szerek szedése nem helyettesíti az orvosi diagnózist!

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Hasmenés, hányás, hányinger homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Émelygés és hányás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024