A homeopátiáról bővebben

Így tarthatod távol növényeidtől a kártevőket

Természetes megoldások a kertben

 • Kártevő rovarok a kertben

  Kártevő rovarok a kertben

A rovarinvázió beköszöntével a legtöbb hobbikertész rögtön felfegyverkezik, hogy harcba induljon a kártevők ellen, ám ilyenkor korántsem biztos, hogy a széles körben alkalmazott vegyszeres hadviselés a legjobb stratégia. Radványi Noémi diplomás homeopata szerint sem a drasztikus, hanem a tiszta gyógymódok és az innovatív megoldások a legcélravezetőbbek. A szakértő   a természetes ellenségek odacsalogatása mellett teszi le voksát, hiszen a vegyszerrel magát a védeni kívánt növényt is legyengítjük.

Levéltetvek

Hogy többé ne boríthassák be ezek az apró kis zöld rovarok a növényeinket, Radványi Noémi a már világszerte eredményes homeopátiás kezelést javasolja. Úgy véli, a legtöbb kártevő távol tartásában ez a legjobb megoldás, hiszen ezen szerek előnye, hogy vegyszermentesek, sem a környezetre, sem a növényekre nem ártalmasak, sőt elegendő lehet egy vagy két kezelés, hogy egészséges és kártevőmentes kertben gyönyörködhessünk. A levéltetvekkel szemben a szakértő a Cimicifuga 30 CH ( CIMICIFUGA RACEMOSA /ACTEA RACEMOSA)  készítményt ajánlja. Ezzel csupán annyi a teendőnk, hogy 150 ml vízben feloldunk 5 golyócskát, azt hozzákeverjük az öntözővízhez, és ezzel az oldattal locsoljuk a megszállt növény gyökérterületét, míg a tetvek nem katapultálnak.

Hangyák

Minden kertben megtalálhatóak a szorgos kis hangyák, amik sajnos imádják rágicsálni a virágokat, fiatal hajtásokat, szárakat és gyökereket, sőt letelepedésük a levéltetvek megjelenését és elszaporodását is elősegíti. Hogy ezeket a kis rovarokat kitessékeljük a veteményesből, kíméletes és még számunkra is kellemes praktikának számít a levendula növény ültetése, melynek illata megszünteti a növényeink mellett húzódó, sokszor többsávos hangyasztrádákat.

A szakértő, a kámfor sokszorosan hígított, így szagtalan verzióját, a Camphora nevű homeopátiás gyógyszert javasolja. Ennek 30 CH-s hígításából 5 golyót 1,5 dl vízben érdemes feloldani, majd 10-30 liter öntözővízhez keverni. Ezzel azt a területet érdemes locsolni, ahol nem szeretnénk, hogy a hangyák átvonuljanak vagy éppen pikniket tartsanak.

Burgonyabogarak

A lakájnak öltözött, ám jó szolgálatot nem tevő kis krumplibogarakat akár kézzel is begyűjthetjük. Ez a módszer humánus megoldásnak számít, csupán az vele a probléma, hogy macerás és időigényes, így a korai időszakban megelőzés gyanánt érdemes védőhálót kihelyezni. Vetésforgó is kifejezetten ajánlott a burgonyaféléknél, valamint arra is érdemes odafigyelnünk, hogy más növényeket, például köményt, borsót vagy spenótot is ültessünk krumpliföldünkre. Azonban ha ezeket a lépéseket nem tettük meg, a homeopátiával ilyenkor is hatékonyan tudunk fellépni. A burgonyabogarak ellen Radványi Noémi a Sulfur nevű szert javasolja, amit a korábbi példákhoz hasonlóan oldjunk fel, és az így készült oldattal öntözzük a kritikus részt.

A szakértő hozzáteszi, hogy abban az esetben, ha nem vagyunk benne biztosak, milyen kártevőhöz milyen homeopátiás szert alkalmazzunk, kérdezzünk meg specialistát vagy megbízható szakirodalomból keressük ki a szükséges információkat. Radványi Noémi Christiane Maute: Növénygyógyítás homeopátiával c. kötetét ajánlja, mely idén tavasztól már magyar nyelven is olvasható.

A növénygyógyítás homeopátiával könyv megvásárolható az alábbi linken: https://homeovilag.hu/


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024