Orvos válaszol

Dr. Bartakovics Katalin

Dr. Bartakovics Katalin

 
részletek
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

 
részletek
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

 
részletek
Dr. Papp János

Dr. Papp János

 
részletek
Dr. Sebő Zsuzsanna

Dr. Sebő Zsuzsanna

 
részletek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
 • Mozgásszervi betegségek
 • levendula31
 • Megválaszolva: 2018. 03. 16.
Üdvözlöm! Érdeklődöm, hogy szedhetem-e a Silicea C15 napi 2x5 golyót ha csapos fogam van? Úgy tudom, hogy nem szabad akkor szedni, ha a testbe valamilyen idegen anyag van beültetve. És megfelelő választás-e a Silicea, ezekre a tünetekre: körömtöredezés, kattogó állkapocs és ropogó vállizület? Mit ajánl egyébként ezekre a panaszokra? Köszönöm előre is a válaszát!
Dr. Papp János

Dr. Papp János

Kedves levendula31!

Körömtöredezést a vérszegénység is okozhat,ezért laborvizsgálatot is javaslok.

Az ízületi tünetekre a Zeel tablettából napi 3x1 ajánlott.Homeopátiás orvos segíthet meghatározni alkati szerét.

Az alkati szer hatékonyabbá teheti a kezelést.

dr Papp János

 • Mozgásszervi betegségek
 • drfanni
 • Megválaszolva: 2018. 03. 14.
Tisztelt Doktornő! Nagypapámnál (71) nemrégiben érszűkületet diagnosztizáltak, az egyik talpát kezdődő fekélyek borítják, természetesen orvosnál már volt, jelenleg érfestésre vár az érszűkület súlyosságának megítélése érdekében. Értágítót, illetve a fekélyek felületi kezelésére krémet már kapott. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan homeopátiás szer, mely kiegészíthetné a gyógyszereket, illetve enyhítené a fekélyek miatti fájdalmát? Amennyiben van, kérem írja meg, hogyan adagoljuk. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel,
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves drfanni!


Nagypapája szedjen az Arnica és a Carbo vegetabilis CH15-ből, valamint a Secale cornutum CH9-ből naponta 2x5-5 golyócskát. Természetesen a kezelőorvos által felírt értágítót se hagyja el.

Jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta • Általános
 • szemenyei41
 • Megválaszolva: 2018. 03. 16.
Üdvözlöm. Magas vérnyomással kapcsolatban kérdezném,milyen homeopatias gyógyszer választás létezik mert a z allopatiás szereknek nagy számú mellékhatása van és nem használnak.Köszönöm a választ.
Dr. Papp János

Dr. Papp János

Kedves szemenyei41!

Többféle homeopátiás szer is segíthet a vérnyomás kezelésében.

Azt javaslom személyesen keressen fel homeopátiás orvost.

dr Papp János

 • Általános
 • Bkriszta74
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Tisztelt Dr. Nő! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát, segítségét. Bkriszta
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Bkriszta!


Örülök, ha segíteni tudtam. 

Üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • Csaba79
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Az Ön által javasolt 2 homeopátiás készítmény (Aconitum CH30 és Ignatia CH15) alkalmazása mellett azonnal elhagyható a napi xanax, aminek adagja naponta 0,25-ös legalább egyszer, de sokszor kétszer? Köszönettel és tisztelettel, dr. Gálik Csaba
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Csaba!


A hagyományos gyógyszerek elhagyását mindenképpen beszéljék meg édesanyja kezelőorvosával. Állapotjavulás után természetesen van lehetőség a Xanax adagjának csökkentésére.


Jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • Bkriszta74
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Tisztelt Dr. Nő! Mivel saját kérdésem között nem találom egyelőre a délelött írt levelemet leírnám még egyszer. A 22 éves fiamnak szeretnék segíteni és a megfelelő homeopátiás szer megtalálásában szeretném az Ön segítségét kérni. Panaszom röviden: egyetemre jár, nagyon meg akar felelni, stresszel, aminek a következménye szerintem, hogy novemberben a bal fülében ideggyök gyulladás lett. Azóta sípol a füle, az orvos szerint maradandó. MR vizsgálat negatív volt. Ha vizsga van, akkor a bal füle melegszik és a sípoló hang erősödik. Segítségét kérném, mert nem szeretném ha más szervi baja is adódna a stressz miatt. Válaszát előre is köszönöm:Bkriszta Elnézést kérek ha az előző levelemet is megkapta volna és ugyanazzal zavarnám, de válasza fontos.
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Bkriszta!


Előző kérdésére is válaszoltam, jelen levelére annyit írhatok még, hogy a fülcsengés kezelése összetett feladat, minden bizonnyal szükség lesz a részletes kikérdezésre, ami honlapunk kereteit meghaladja. Minden esetre a Sedatif PC mellett próbálja meg a fiatalember a Chamomilla és a Chenopodium CH15-ös higításából 5-5 golyócska szedését, és ha két héten belül nincs javulás, akkor forduljanak személyesen egy homeopata kollégához.


Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • Csaba79
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Tisztelt Dr. Cvetkov Mártat! 65 éves  édesanyám nevében és érdekében írok Önnek.  Próbálom a betegség/tünetek lényeget összefoglalni.  2018. január 18-án szédüléssel ébredt, visszazuhant az ágyban, ugyanez ismétlődött meg másnap is. január 19-én a szokásos köreit rótta. Aztán a SPAR-nál a mellkasában feszítő érzés kerítette hatalmába. Otthon 160 felett volt a vérnyomás felső értéke, 100 körüli pulzussal,  hívta a mentőket. Kétszer kerültünk így sürgősségire, tünetek variáltan jelennek meg: hol mellkasi szorítás, hol a fejben a kisagy feletti szorító érzés és a fül égés/ melegség érzéssel, bizonytalanság érzés, hőhullámok, émelygés. Ijesztő volt pár éjszaka, amikor émelygéssel, reszketéssel ébresztett fel, a vérnyomása 180 felett volt, a pulzus 110 körül. Ekkor a Tensiomin és egy Xanax segített.    Egy jóindulatú szédüléses betegségen kívül semmilyen problémát nem találtak (ezt egy Epley-manőver nevű tornával kezeltük). Rengeteg vizsgálaton, álmatlan éjszakákon, idegeskedésen vagyok túl,  immáron bő 1 hónapja tart ez az állapot. Hol jobb, hol meg kevésbé az a helyzet (éjszaka legalább már nem volt felébresztés, de a 24 órás vérnyomás vizsgálat akkor is mutatott kiugrást) Jelenleg sincs pontos diagnózis, ami a tünetekre magyarázatot adna: az EKG és a vérkép rendben, hormonális dolog kizárva, Normix nevű készítményt is szedett, hogy a gyomra is rendbe jöjjön (ha egyáltalán ott lett volna bármilyen fertőzés), nőgyógyászati ok kizárva,   a neurológus a rheumatológus sem tárt fel olyan dolgot, ami a fentiekre magyarázat lenne.  Az a legvalószínűbb, hogy idegi eredetű, s valami szorongásos (pánik) dolog erősödött fel nála 65 éves korában először. Hetente egyszer járt gyógyfürdőbe, a Vöröskeresztnél karitatív munkát végzett szintén egyszer egy héten, gyomlált, kertet rendezgetett, tehát nem hanyagolta el magát sosem. A sürgősségin Tensiomint írtak fel, ha 160 fölé menne a vérnyomás. A háziorvos változtatott a korábban évekig szedett vérnyomás csökkentőn: napi 1 szem Vidonorm került, s maradt a fél Kardicombi. A kardiológus az éjszakai kiugrás miatt azt írta, hogy este legyen még egy Vidonorm a felső értékre. Ezen kívül a kezdetek óta a nyugtató segített a "rohamok" csillapításában.  0,5-ös Xanax felét veszi be napi szinten, legalább egyszer. Voltak korábban olyan nap, amikor 2-3-szor is be kellett venni a fél szemet.  Ha továbbra sem merül fel szervi baj kérdés, hogy a Xanax hogyan helyettesíthető/kiiktatható-e valamilyen homeopátiás készítménnyel vagy más termékkel? Esetleg valamilyen terápia (pl. relaxaciós technika elsajátítása) segíthetne-e?   Köszönettel várom mihamarabbi válaszát! Ha bármi pontosításra szorul, természetesen igyekszem megtenni. Tisztelettel: dr. Gálik Csaba
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Csaba!


A gyógyszeres kezelésen kívül valóban érdemes egyéb terápiákat is igénybe venni, például az Ön által említett relaxációt. Az autogén tréning is könnyen elsajátítható és "pánik" esetén azonnal alkalmazható. Homeopátiás segítségként vérnyomás kiugrásnál az Aconitum CH30-as higításából vegyen be édesanyja 5 golyócskát, valamint szedjen az Ignatia CH 15-ből naponta 1x5 szemet. Fontos lenne elbeszélgetni vele, hogy milyen érzelmek, okok váltják ki a panaszokat, lehetséges, hogy ha "kibeszélheti" a napi gondjait, az is megkönnyebbülést hoz.


Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Általános
 • Bkriszta74
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Tisztelt Dr. Nő! Segítségét szeretném kérni a megfelelő homeopatias szer kiválasztásában fiam részére. Panaszom a következő: egyetemre jár, nagyon meg szeretne felelni ez miatt stresszel, a bal fülében ideggyök gyulladás történt (mivel trauma nem érte én úgy gondolom, hogy ezt a stressz okozta). MR vizsgálat negatív volt. Ha dolgozat írás jön, akkor a bal füle melegszik és sípol. (stressz miatt szerintem) Szeretnék neki segíteni, hogy más szervi baj ne következhessen be. Válaszát előre is köszönöm: Bkriszta
Dr. Cvetkov Márta

Dr. Cvetkov Márta

Kedves Bkriszta!


Általános stresszoldóként a Sedatif PC tablettát javasolom a fiatalembernek. Alkati kezeléshez alapos vizsgálat és egy részletes kikérdezés szükséges, de addig is amíg erre időt tudnak szakítani a Sedatif segíteni fog. Az ideggyök gyulladásról pontosabb információk szükségesek, milyen tünetekkel, panaszokkal járt, milyen vizsgálatok történtek, volt-e valamilyen kezelés. Ha ezekről ír, talán többet is segíthetünk.


Üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

 • Baba problémák
 • V. Nikoletta
 • Megválaszolva: 2018. 03. 02.
Kedves Zsuzsanna! Kisfiamnak javasolta a15 honapos oltásra: "Az oltás napján és még utána két napig kapjon a gyermek MMR Nozóda 30CH és Thuya 15CH, valamint Thymuline 9CH napi 5-5-5 golyót" Az MMR Nozóda 30 CH t csak megrendelésre tudják beszerezni, helyette viszont ajánlották a gyógyszertárban az MMR Impfstof 2 30CH. Kérdésem az lenne, hogy ez is jó, ha igen akkor ugyanúgy 5 golyót kell belőle bevenni? Válaszát nagyon köszönöm! Üdvözlettel: V. Nikoletta
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

Kedves  Kérdező!


A gyógyszer megfelelő,  az adagolás változatlan.

Üdvözlettel : Dr. Németh Zsuzsanna

 • Baba problémák
 • V. Nikoletta
 • Megválaszolva: 2018. 02. 27.
Tisztelt dr. Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kisfiam pár nap múlva fogja megkapni a 15 hónapos oltását. Az oltás után 8-21 nap múlva jelentkezhetnek a tünetek. A kérdésem, hogy milyen homeopátiás szert adhatnék neki, és hogy meddig kéne szednie. Eddig egyik oltás sem "viselte" meg, viszont most az oltás után 18 nap múlva műtenék, és ezért szeretném, ha nem lenne semmilyen mellékhatás. Válaszát nagyon köszönöm. Tisztelettel: V. Nikoletta
Dr. Németh Zsuzsanna

Dr. Németh Zsuzsanna

Kedves Viktória!


Az oltás napján és még utána két napig kapjon a gyermek MMR Nozóda 30CH és Thuya 15CH, valamint Thymuline 9CH napi 5-5-5 golyót.

Nem szerencsés, hogy az olts és a műtét ilyen közel állnak egymáshoz - valamelyiket halasztani kellene.


Üdvözlettel : Dr..Németh Zsuzsanna

homeopátiás orvosok
jelentkezzen
országos orvoslistánkba!

Önnek, mint homeopátiával foglalkozó orvosnak lehetősége van honlapunk HOMEOPÁTIÁS ORVOSOK listájára felkerülnie, amennyiben az alábbi kritériumoknak megfelel:

1. Jelenleg is praktizál, orvosi pecsétszámmal rendelkezik

2. A CEDH Hungária Homeopátia Oktatási és Ismeretterjesztő Kft. képzésében részesült.

A listára való felkerüléshez lépjen kapcsolatba adminisztrátorunkkal az alábbi űrlapon keresztül. Az űrlap elküldése után megvizsgáljuk a kérést és jóváhagyás után feltesszük az orvoslistába a megadott adatokat. Ez néhány napot igénybe vehet.

Az adatok elküldésével Ön beleegyezik abba, hogy a listába feltegyük az adatait. Amennyiben a későbbiekben szeretne leiratkozni, (vagy módosítaná az adatait), kérjük, lépjen velünk kapcsolatba ezen a címen (info kukac homeopatia.info.hu)

A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018