Utazás, tengeri betegség

Félelem a repüléstől

Félelem a repüléstől

Egy brit felmérés szerint az utazók több mint egyharmadának vannak rossz érzései, félelmei a repüléssel kapcsolatban. A legtöbbször alkalmazott szorongásoldó módszer
az alkohol vizet von el a szervezetből. Nyugtatókat, szorongásoldó gyógyszereket bódító mellékhatásuk miatt nem szívesen szednek a vakációra indulók.

Homeopátiás segítség


Homeopátiás orvos hasznos tanácsot tud adni személyre szabottan a repülési pánik homeopátiás kezelésére. Érdemes kipróbálni a stresszre, álmatlanságra, pánikra összeállított SEDATIF PC homeopátiás komplex készítményt is.

A tünet lehet egyszerű szorongás, főleg fel és leszálláskor, de olyan rettegéssé is fokozódhat, amely képtelenné tesz a repülőútra. Az ilyen helyzetet enyhíti az ACONITUM NAPELLUS 15 CH.
Érdemes a repülés előtt akár 2 nappal elkezdeni a szedését. Aki a hirtelen le-föl mozgást tűri rosszul, BORAX 15 CH szedésével készülhet fel az útra.

Másoknál a repülőút régi kellemetlen élményt idéz fel, és vannak, akik a nyomásváltozásra érzékenyek. Érdemes kipróbálni a stresszre, álmatlanságra, pánikra összeállított SEDATIF PC homeopátiás komplex készítményt is.

Néhány egyszerű szabály betartásával az utazás elviselhetőbbé válik:

  • Kerülni kell az alkohol, tea és kávéfogyasztást, mert vizet von el a szervezetből. Az út során igyunk sok ásványvizet! A megfelelően hidratált szervezet közérzete is kellemesebb.
  • A mély, lassú légzés növeli az oxigén mennyiségét a tüdőben, csökkenti a légszomjat. Ha a légzésre koncentrálunk, ez elvonja a figyelmet a zavaró körülményekről.
  • Érdemes megismerkedni a repülés technikai részleteivel, hogy a zajok ne okozzanak félelmet.
  • A repülés az egyik legbiztonságosabb utazási mód. Naponta körülbelül hárommillió ember repül biztonságosan.

Letölthető:
Utazási zsebkönyv c. zsebkönyv