Utazás, tengeri betegség

Amikor a róka valóban nem utazik

Amikor a róka valóban nem utazik

Itt a nyár, és a tél óta tervezgetett nyári utazás. Az áhított célig az utat általában járművel tesszük meg. Legtöbben csak nevetgélünk a repülőgépen, az ülés támlájába rejtett hányózacskón, de annak, aki a tengeri, vagy utazási betegségtől szenved, az út sajnos rendkívüli megpróbáltatást is jelenthet. És sokszor tényleg előkerül a zacskó. Milyen tünetekkel jár az utazási betegség?
Négy szer, amit mindig csúsztassunk be a táskába, ha utazunk!

Négy szer, amit mindig csúsztassunk be a táskába, ha utazunk!

Arnica montana – balesetekre, kék foltokra és fájdalomra, az elsősegély szer!
Homeopátiás szerek nyári utazásokra

Homeopátiás szerek nyári utazásokra

Az alábbi táblázatokban összefoglaltuk, hogy milyen homeopátiás szereket szedhetünk a különböző típusú allergiákra illetve a nyári időszakban gyakran előforduló problémák esetén.
Megelőzhető az utazási rosszullét?

Megelőzhető az utazási rosszullét?

Az úttól a célig járművel közlekedünk, ez legtöbbször kellemes élmény. Annak azonban, aki a tengeri, vagy utazási betegségnek nevezett tünetegyüttesben szenved, az út sajnos rendkívüli megpróbáltatást is jelenthet.

Milyen homeopátiás szereket vigyünk magukkal utazáskor?

Utazási házipatikaként az alábbi készítményeket ajánljuk figyelmébe:

Mire kell vigyázni, ha gyermekekkel utazunk?

Az egészségügyi kockázat éghajlattól és a célország kulturális, gazdasági viszonyaitól is függ. Általában a gyermekeket a hasmenés, hányás, vízzel kapcsolatos és közlekedési balesetek érintik leginkább.

Mit tehetünk az allergia-mentes nyaralásért?

Túlélési tanácsok allergiásoknak: A levegő pollentartalma reggel 10 óra előtt a legmagasabb. Ilyenkor érdemes az ablakokat zárva tartani. Szellőztessünk éjszaka, illetve használjunk pollenszűrős szúnyoghálót.

Hogyan előzhető meg az utazási hasmenés?

Meleg éghajlaton, főleg a trópusokon csak frissen sütött, főzött forró ételeket, és eredeti, gyári palackos italt fogyasszunk. A legveszélyesebb az újramelegített étel.
Félelem a repüléstől

Félelem a repüléstől

Egy brit felmérés szerint az utazók több mint egyharmadának vannak rossz érzései, félelmei a repüléssel kapcsolatban. A legtöbbször alkalmazott szorongásoldó módszer
az alkohol vizet von el a szervezetből. Nyugtatókat, szorongásoldó gyógyszereket bódító mellékhatásuk miatt nem szívesen szednek a vakációra indulók.
Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

Az időeltolódás kellemetlenségei is enyhíthetők homeopátiával

Az átállás, idegen szóval „jet lag” gyakori probléma a felgyorsult utazások korában. Az alvás-ébrenlét ciklusa felborul, és ez megzavarja a szervezet hormonális ritmusát is.