Influenza, láz

Lázcsillapítás homeopátiával

Lázcsillapítás homeopátiával

Gyakran teszik fel a kérdést, hogyan csillapítsunk lázat homeopátiával?A láz fontos reakció, a szervezet így (melegítéssel) győzi le a kórokozókat. Ezért ne törekedjünk arra, hogy egy 39 fok feletti láz azonnal 37 fok alá essen.  A homeopátiás szerek általában csökkentik a kiugróan magas lázat, de olyan mértékben, hogy élettani feladatát el tudja látni. A 38 fok körüli lázat nem kell tovább csillapítani, hagyjuk, hogy a természet megoldja a problémát.

A homeopátia nem elnyomja a tüneteket, hanem a szervezet saját védekező mechanizmusát szabályozza.  Fontos, és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a pihenés is része a gyógyulásnak!  Dugjuk ágyba a gyereket,  itassuk, és szeretgessük!

Természetesen tartsunk otthon lázcsillapítót, jól jöhet éjszaka, vagy ha nagyon ijesztő egy hirtelen felugró láz.

Mit adhatunk, mit adjunk leggyakrabban?

ECHINACEA 5 CH: naponta 1-2x5 szemet alkalmazhatjuk az immunrendszer támogatására, minden fertőzéses eredetű betegségnél.

Hirtelen magas láz; szeles idő, hideg huzat vagy szél következtében jelentkező tünetek? Száraz, piros arc? ACONITUM!

Láz, lüktető fájdalom? Izzadás, fényérzékeny szemek, málnanyelv? Meghűlés, esetleg fülfájással?   – BELLADONNA!

Meghűlés, lassan kialakuló láz? Kalapálás a fejben, fülfájás, fülcsengés, nagyothallás? Egyszer fehér, egyszer piros arc? -  FERRUM PHOSPHORICUM!

Fázós, jeges hideget érez? Izgatott és gyenge? Hideg italt iszik, kortyonként?   - ARSENICUM ALBUM!

Sírós és ölelésre vágyik? Elesett? PULSATILLA!

ADJUK A SZEREKET 15 CH POTENCIÁBAN, KEZDETBEN 2-3-SZOR, 30-60 PERCENKÉNT, MAJD NAPI 3-SZOR, A TÜNETEK ENYHÜLÉSÉIG! A MÁSODIK, HARMADIK ADAG UTÁN MÁR TAPASZTALHATÓ JAVULÁS!