Szerek, alapanyagok leírásai

Magnézium 300+. Új étrendkiegészítő a Boirontól! (x)

Magnézium 300+. Új étrendkiegészítő a Boirontól! (x)

Sportoláskor, stresszes helyzetben, várandósság és szoptatás alatt a szervezet magnéziumigénye megnő. Nem mindegy azonban, milyen formában jut a magnézium a szervezetbe! A Magnézium 300 + étrendkiegészítő kétféle magnéziumsót tartalmaz. Kiválóan felszívódó és jól tolerálható magnézium-glicerofoszfát és magas iontartalmú magnézium-karbonát (iontartalom 45 %, összehasonlítva: a magnézium-laktát és a magnézium-klorid 12 %) kombinációban van jelen a magnézium egy egyedülálló, felszívódást és beépülést támogató vitamin és ásványi anyag összetétellel. A kétféle magnézium a vékonybél más-más szakaszán szívódik fel.
Arsenicum album (acidum arsenicosum anhydricum)

Arsenicum album (acidum arsenicosum anhydricum)

(fehér arzén)
A mérgező arzént homeopátiás gyógyszer formájában elsősorban az emésztő és légzőszervek nyálkahártyáit érintő betegségek kezelésére használják.
Sepia

Sepia

(tintahal)
A Sepia egy nagy „női” szer. Alapanyaga a tintahal tintája, amit menekülés közben bocsát ki magából.
Drosera

Drosera

(kereklevelű harmatfű)
A harmatfüvet a 16. és 17. században a búskomorság ellenszereként használták. A Drosera homeopátiás szer alkalmazásának főbb javallatai: mély, erőteljes, görcsös köhögés, szamárköhögés, krupp.
Artemisia

Artemisia

(fekete üröm)
Az Artemisia nevű szert idegi zavarok esetén alkalmazzák, amelyeket rossz hír, bánat, vagy fejet ért ütés válthat ki. Kezelhető vele az alvajárás, egyes eszméletvesztéssel járó rohamok, az epilepszia. Használható ún. vitustánc (akaratlan, heves mozdulatok) esetén is.
Az Artemisia gyerekek esetében epilepsziás kisroham esetén adható.
Eupatorium (perfoliatum)

Eupatorium (perfoliatum)

(amerikai lázgyökér, vízikender)
Főbb javallatok: Az Eupatorium leginkább a végtagfájdalmakkal járó influenza vagy maláriás láz esetén használatos. A láz tipikusan hidegrázással kezdődik, majd a beteg testhőmérséklete felszökik, izzad, kínzó szomjúság gyötri, csontjai sajognak, nyugtalanná válik. A szer akkor is segíthet, ha a beteg epét hány, vagy fejfájás kínozza, amely az izzadási szakban rosszabbodik.
Cuprum Metallicum

Cuprum Metallicum

(réz)
Neve a görög kupris (Cyprus) szóból ered, ahol a régi görögök először rátaláltak erre a fémre. Akkoriban sebgyógyító kenőcsben használták, bár tisztában voltak vele, hogy a réz mérgező. A gyógyszer vizsgálata 1834-ben kezdődött.
Sticta Pulmonaria

Sticta Pulmonaria

(tüdőmoha)
A zuzmót hosszú ideje alkalmazzák krónikus légúti hurutok, köhögés kezelésére.Jellemzői: a Sticta leginkább a fecsegésre hajló, életteli emberek gyógyszere, akik gyakran érzik magukat úgy, mintha a levegőben lebegnének. Gyakran azonban álmatlanok, zavarodottak.
Ipecacuanha

Ipecacuanha

(hánytató gyökér)
Neve a portugál „hánytató gyökér” elnevezésből ered. A hagyományos gyógyászatban a növény gyökeréből kivont nyákoldó, köptető szerrel hurutos betegségeket kezelnek.
Glonoinum

Glonoinum

(nitroglicerin)
Kémiai úton állítják elő. Leggyakrabban heves, robbanásszerű fejfájással járó napszúrásnál alkalmazzák. A gyógyszer segít az agyi vértolulás által kiváltott hőhullámok esetén. is.