Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Vizsga homeopátiás segítséggel!

Vizsga homeopátiás segítséggel!

Kicsik és nagyok egyaránt izgalommal készülnek az utolsó tanítási hónap felmérő és vizsgaidőszakára. Gyakran alvászavar is tapasztalható, ami egy ördögi kör kezdete, mivel a fáradt gyermek másnap még kevésbé képes megbirkózni az iskolai stresszhelyzettel.

A nevetésről
Rendkívül hatásos természetes módszer mindenféle stressz oldására a nevetés.
Persze, a nevetés mindenre jó, mondhatnánk, de ennek a ténynek élettani alapjai is vannak. A nevetés ellazítja az izmokat. A stresszhormonok közül négy fajta kiválasztása csökken nevetés hatására. Ezt el lehet érni különböző relaxációs technikákkal is. De miért ne nevessünk inkább?

A jó humorú emberek ellenállóbbak a betegségekkel szemben – ezt egy nyolcvanas években végzett tanulmány is alátámasztja. Már egy 30 perces vicces film hatására is jelentősen megnő az IgA (immunoglobulin A, ez védi a szervezetünket elsősorban a felső légúti bajoktól) szint a vérben és a nyálban.

Homeopátiás szert, de milyet?

És ha már természetes módszert választunk, nevetve vegyük be az alábbiak közül azt, amelyik legjobban hasonlít tüneteinkre.
A monoszerek ajánlott hígítása és adagolása: 15 CH, napi 1-2x5 golyó.

Ha egy félénk diák a másnapi megmérettetéstől megijed, éjszaka többször felriad, nyugtalan, remeg, Gelsemium enyhíthet a panaszokon. Gyakori vizelési inger is tapasztalható.

Jól használható homeopátiás komplex szerek léteznek az elalvás megkönnyítésére és a nyugodt pihenés biztosítására, amelyet gyerekek is biztonságosan szedhetnek. Ilyen például a SEDATIF PC , ami alkalmas a repülés okozta félelem megelőzésére is.

Ha a diák dolgozat, vizsga vagy közönség előtti szereplés miatt szorong, mert már előre fél, hogy minden rosszul sül el, zaklatottan alszik, gyomorfájdalommal és hasmenéssel ébred, időnként szédül és feladatát képtelen összeszedetten elvégezni, csak kapkod ide-oda, Argentum nitricumot adhatunk.

Előfordul, hogy a gyerekeket túl sok, számukra szinte befogadhatatlan jó és kellemes élmény éri napközben és emiatt éjjel képtelenek aludni.
Ilyenkor a kávéból készült Coffea tosta segíthet az álmatlanság elűzésében.

A fáradékony, ingerlékeny, szellemileg túlterhelt, fejfájós tanulók szere a Kalium phosphoricum.

Ha a szellemi kifáradást követően jelentkező fejfájás és kifejezett ingerlékenység evésre javul, akkor az Anacardium adható.

A Phosphoricum acidum a gyors testi növekedés, a lezajlott betegség vagy a szellemi túlterhelés által okozott kimerülés gyógyszere. A nyomó jellegű fejfájás ekkor a fejtetőn jelentkezik. Akiknek fejfájása és látása szellemi erőkifejtéskor rosszabbodik, alvás közben hirtelen izomrángás miatt rángatózik a lábuk, azoknak Zincum metallicum javasolható.

Bővebben a Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával kiskönyvben