Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Munkahelyi stressz és a homeopátia

Munkahelyi stressz és a homeopátia

Milyen csalhatatlan jelei vannak a stressznek? Íme egy-két példa: valaki a fiókban két stresszlabdát és savlekötő tablettát tart.Pánikszerűen ébred, a munkára gondolva, majd meglepetten veszi észre, hogy az irodában van.A 2x2-es kockát ahol dolgozik, önkéntelenül otthonomnak nevezi. Legjobb barátja az asztalán álló növény, dédelgeti és becenéven szólítja.

Sarkítva, de a stressz alaphelyzeteit soroltuk fel. Álmatlanság, a feszültség ajzószerekkel való levezetése, kezdődő gyomorproblémák, agresszivitás, baráti kapcsolatok és a kikapcsolódás hiánya.
Persze, elvileg eleget kellene aludnunk, edzenünk, aktívan szórakoznunk, és a munkát le kéne tennünk az iroda kapujában, de ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani.
Rengeteg ember életében jelenti a munka, a túlfeszített tempó az első számú stressz-forrást. Mégis, így karácsony előtt próbáljunk meg rendszert teremteni az életünkben, mert a stressz hosszútávon súlyos betegségeket okozhat. Segít, ha az idegesítő kollégát zenehallgatással zárjuk ki, nem válaszolunk azonnal minden e-mailre, a telefont néha rögzítőre kapcsoljuk, ha munkánk elmélyült koncentrációt igényel, kellemessé tesszük a környezetünket és előre tervezzük a napi feladatokat.

A stressz motivál, ha kellő időben éljük meg, de szükség van a levezetésre, mert a szervezet állandó készenléti állapota kiégettséghez vezet. Ha úgy érezzük, hogy az ünnepek közeledte, a lassan ajándékozási kényszerré váló karácsony szinte megvalósíthatatlan feladat elé állít, vegyünk egy nagy levegőt, és hozzunk egy merész döntést. Hívjuk fel a legjobb barátainkat, és rendezzünk egy közös főzős bulit az ajándékozás helyett. A család töltsön együtt egy hétvégét, legyen ez a meglepetés. Pont annyiba fog kerülni, mint az utolsó pillanatban vásárolt ajándék.

Mit tehet a homeopátia?
A mozgás segíti a boldogsághormonok termelődését, és a stressz ellen hat. A zene és a tánc is hasonló hatású, de egy pár perc felhőtlen nevetés is csodát tesz.
Amikor vége az ünnepeknek, és kipihenten visszatérünk a sárguló levelű növényhez az irodában, és elkap a szokásos gyomoridegesség forduljunk a homeopátiás szerekhez. A homeopátia javasol egy sor olyan szert, melyeket az egyéni tünetek alapján vethetünk be a stressz okozta bajok ellen.

Vizsga előtt is hatásosak, az aggódó diákoknak, így együtt családterápia.
Az olyan álmatlanságra, ahol fejben lejátsszuk a napot és izgatottan tépelődünk a homeopátia a Coffea nevű szert rendeli leggyakrabban. Az érzés tényleg olyan, mintha túl sok kávét ittunk volna.

Ha a lábunkat nem tudjuk hová rakni,a Zincum metallicum segíthet. Az ólmos intellektuális kimerültségre, amikor olyan érzésünk van, mintha formatáltuk volna az agyunkat, a Kalium phosphoricum a megfelelő szer.

A reflux és az ideges evés menedzser típusoknál jól reagál a Nux Vomicara. Ez a másnaposság egyik legjobb szere is, mert ez a típus általában két végéről égeti a gyertyát.

A teljes fizikai fáradság és apátia az Acidum Phosphoricumot teszi szükségessé. Komolyabb probléma esetén érdemes elmenni egy homeopata orvoshoz, ahol személyre szabott alkati szert rendelnek.

A homeopátiában ugyanis nem betegséget, hanem beteg embert kezelnek. Egyéni tüneteink, tulajdonságaink, szokásaink, testi adottságaink összességét.

Mert nem vagyunk egyformák. Ami egyikünknek kihívás, az a másoknak akár az utolsó csepp is lehet a pohárban.

Letölthető:
Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával