Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Goromba a férjem, pedig nincs rá oka...Melyik homeopátiás szert használjuk?

Goromba a férjem, pedig nincs rá oka...Melyik homeopátiás szert használjuk?

Ha feldúltan jön haza a munkából, otthon mindenbe beleköt, esetleg a feszültségét alkohollal vagy evéssel vezeti le, álmatlan, fáj a feje és néha a gyomra is, akkor valószínűleg stresszes. Fontos, hogy időben észrevegyük, mert a stressz, azaz a szervezet elhúzódó készenléti állapota, súlyos betegségekhez is vezethet.

Ami rövidtávon ösztönzőleg hat a teljesítményre – hiszen a természet azért alkotta így az embert -hosszú távon káros lehet. Legfontosabb, hogy rendszert teremtsünk az életben, és találjuk meg a hétköznapi öröm forrásait. Ez lehet sport, kertészkedés, de egy jó könyv is.

Nézzünk néhány konkrét példát!
A stresszkezelés egyik hasznos szere a SEDATIF PC homeopátiás készítmény. Csökkenti a stressz okozta izgalmat, félelmet, az álmatlanság és nyugtalanság tüneteit. A SEDATIF PC alkalmas a repülés okozta félelem megelőzésére is.

Erőszakos, domináns, túlterhelt menedzserek szere a Nux Vomica. Ez a típus gyakran túlzásba viszi az ajzószerek fogyasztását. Puffadásos gyomorproblémái, refluxa is lehet.

Ha a munkahelyén kénytelen meghunyászkodni, de otthon ezt basáskodó viselkedéssel ellensúlyozza, próbáljuk meg a Lycopodiumot.

Ha ingerlékeny, mert intellektuálisan fáradt, állandóan mozgatja a lábát, éjszaka is, a Zincum metallicum lehet a jó választás.

A fáradékony, ingerlékeny, szellemileg túlterhelt, fejfájós próbálja ki a Kalium phosphoricumot.

A szereket 15 vagy 30 CH-ban, napi 3x kell szedni, javulásig.