Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

A torokpanaszok 90 %-a nem bakteriális fertőzés eredménye!

A torokpanaszok 90 %-a nem bakteriális fertőzés eredménye!

Vírusfertőzés, ha nem javul három nap alatt, jöjjön vissza – hangzik el gyakran az orvosnál, ha torokfájással, influenzás tünetekkel, náthával megyünk el a rendelőbe. A rövid szabadságok és bizonytalan munkahelyek korában azonban a gyors felépülés létszükséglet.

Torokfájás, röviden

Torokfájást okozhat baktérium, vagy vírus, de néha olyan egyszerű oka van, mint egy garaton lecsorgó váladék, vagy a száj szárazsága. Elég, hogy valaki nyitott szájjal aludjon, vagy a fűtés kiszárítsa a hálószoba levegőjét. A legtöbb enyhe torokpanasz magától gyógyul. Veszélyes torokgyulladást a streptococcus fertőzés okozhat, ez biztonsággal csak torokkenetből mutatható ki. A vírusos torokgyulladás kórokozója általában ugyanaz, mint az egyszerű nátháé, vagy az ún. herpanginát okozó herpeszvírus, és vannak szelídebb baktériumok is, mint a Streptococcus.  

De mivel gyorsíthatjuk a gyógyulást, főleg olyan esetekben, amikor a fertőzés vírusos, vagy nem szívesen szedünk vagy szedhetünk gyógyszert?

Sok házi praktika létezik, a toroké a borogatás és gargalizálás, ami ha sós vízzel történik, csökkenti a gyulladt sejtek duzzanatát és a fájdalmat. A vírusok elleni védekezés, bár számtalan gyógyszert ismerünk, a mai napig az immunrendszer dolga.  

Egyszerű otthon is használható torkos koktélok:

APA- rózsaszín torok koktél

Apis – Phytolacca - Aconitum

BAP – ég a pokol koktél

Belladonna – Arsenicum – Phytolacca

BKM - fehér foltos koktél

Borax – Kalium bichromicum – Mercurius

Ajánlott potencia: 9 CH, szedjük a szereket felváltva, félóránként.

 

Kapcsolódó címkék