Női problémák, menzesz, klimax, meddőség, gyulladások

Ha késlekedik a baba – hogyan segíthet a homeopátia?

Ha késlekedik a baba – hogyan segíthet a homeopátia?

A meddőség szerte a világban számtalan elkeseredett családot sújt. Európában a párok 12-16%-a meddő, Magyarországon szerény becslések szerint is 100-150 ezer családot érint ez a probléma.

A nő életét az első menstruációtól a menopauzáig 35-40 éven keresztül ciklusos változások kísérik végig, melyek legfőbb jellemzője a szokásos esetben 28 naponta jelentkező, 4-5 napig tartó méhűri vérzés. Ezeket a változásokat egymással szoros együttműködésben lévő hormonhatások okozzák, melyekért a köztiagyban elhelyezkedő hypotalamusz és agyalapi mirigyrendszer felelős. Ez a központi szabályozórendszer „karmesterként” irányítja a petefészek kétféle nemi hormonjának, az ösztrogénnek és a progeszteronnak a termelését. Szabályos, 28 napos menses esetén nagyjából a ciklus 12-14. napján van tüszőérés, tehát ezek azok a napok, melyeken a nő legnagyobb valószínűséggel teherbe eshet.

Jogos tehát a kijelentés, hogy egészséges párok esetén is csak havonta 20-25 százalékos eséllyel fogan meg egy baba, de ha másfél-két évnyi rendszeres, védekezés nélküli házasélet mellett terhesség nem jön létre, indokolt a meddőségi kivizsgálás, természetesen a pár mindkét tagjánál.

Ha a terméketlenség hátterében kizárhatóak a szervi betegségek, akkor a hormonrendszer finom összehangolásában segíthet a homeopátia.

Milyen homeopátiás szerek jöhetnek szóba?
A Hormheel nevű komplex készítmény a szervezet öngyógyító képességét serkenti ezekben az esetekben, és jó hatással lehet a nem szervi eredetű vérzészavarok kezelésében is.

A petefészek hormonok higításából készülő homeopátiás Folliculinum és Luteinum a ciklus megfelelő napjain adagolva helyreállíthatja a megbomlott hormonális egyensúlyt.

Ha a probléma a „karmester-szerepet betöltő” központi szabályozórendszerben van, akkor a Prolaktinum, vagy a Testosteronum jelentheti a megoldást.

Néha ez a terápia önmagában is elégséges, máskor azonban ki kell egészíteni a páciens alkati szerével.

Szerek férfiak részére 
A férfiak meddőségének kezelésében a Testosteronum hormon higítása a hímivarsejtek termelődését serkenti, míg a Lycopodium és a Nux vomica az impotencia kezelésében lehet jó hatású.

Ha késlekedik is a baba, ne adják fel a reményt, a várva várt terhesség létrejöttéhez számos segítség létezik.

Érdemes homeopata orvoshoz fordulni!

 

Kapcsolódó szerek

Kapcsolódó címkék