Láz, torokgyulladás, köhögés, influenza, krupp

Kreatív házipatika Homeomamival. Első téma: a láz.

Kreatív házipatika Homeomamival. Első téma: a láz.

A gyerekek mindig este nyolc után lesznek lázasak -mondja a régi bölcsesség. Azonban egy 20-25 szert tartalmazó homeopátiás alapcsomaggal sokféle problémát tudunk megoldani, akár éjfél körül is, amikor nincs lehetőségünk gyógyszert vásárolni.

Lázcsillapítás tünetek szerint

A láz fontos reakció, a szervezet így (melegítéssel) győzi le a kórokozókat. Ezért ne törekedjünk arra, hogy egy 39 fok feletti láz azonnal 37 fok alá essen.  A homeopátiás szerek általában csökkentik a kiugróan magas lázat, de olyan mértékben, hogy élettani feladatát el tudja látni. A 38 fok körüli lázat nem kell tovább csillapítani, hagyjuk, hogy a természet megoldja a problémát.
Torokgyulladás, melyik szer?- homeopátiás kisokos szülőknek

Torokgyulladás, melyik szer?- homeopátiás kisokos szülőknek

Télen a közösségbe járó gyermekek között gyakrabban fordulnak elő a légúti hurutos betegségek. Ezen betegségek nagy része vírusos eredetű, ezért szövődménymentes esetben antibiotikumos kezelést nem igényelnek. A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával sikeresen enyhíthetőek a vírusfertőzés következtében kialakuló tünetek, gyorsítható a betegség lefolyása.
A kruppról homeopátiás szemmel

A kruppról homeopátiás szemmel

A kruppnak nevezett fulladásos roham leggyakrabban 2-4 év közti kisgyermekeknél fordul elő. A krupp életveszélyes folyamat, gyorsan zajló fulladásos tünetekkel járó betegség. A köhögés érces, ugató, a gyermek hangja rekedt. A görcsöt általában fokozza a baba és a mama ijedtsége. A roham hirtelen szűnik meg, de akár órákig is tarthat.
A krupp kezelése orvosi feladat! Amíg a szakszerű segítség érkezik, otthon is elkezdhetünk homeopátiás szereket adni.
Itt az ősz – és vele a nátha!

Itt az ősz – és vele a nátha!

Beköszöntött az ősz, elég sok esővel és az iskola mellett sajnos megkezdődött az őszi hurutos betegségek szezonja is. Fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, sokat fogyasszunk a finom őszi gyümölcsökből is. Emellett szükségessé válhat multivitamin készítmények szedése.