Köhögés

Köhögés kezelése komplex szerrel

Köhögés kezelése komplex szerrel

A homeopátiás gyógyszerek gyakran nagyon hatékonyak mind a száraz, mind a hurutos köhögés kezelésében. Egyszerre segítik a gyulladásos reakció gyors lezajlását, a tökéletes váladékoldást, így az esetleges szövődmények elkerülését.

Hogyan hatnak a homeopátiás szerek a köhögésre?

A homeopátiás gyógyszerek gyakran nagyon hatékonyak mind a száraz, mind a hurutos köhögés kezelésében. Egyszerre segítik a gyulladásos reakció gyors lezajlását, a tökéletes váladékoldást, így az esetleges szövődmények elkerülését.

A homeopátiás szerek a szervezet öngyógyító képességét serkentik. Sokféle homeopátiás szer létezik a különböző fajta köhögések csillapítására, a megfelelő szer kiválasztása gyakran nagy gyakorlatot igényel.
Homeopata orvosok kerestek megoldást a problémára, és alkották meg a STODAL szirupot, amelyet a gége-, légcső- és hörghurut kezelésében évtizedek óta sikerrel alkalmaznak mind gyermekek, mind felnőttek gyógyításakor. A többkomponensű, komplex készítménnyel az esetek többségében magunk is hatékonyan tudjuk enyhíteni és gyógyítani a kellemetlen tüneteket.

A STODAL nem befolyásolja az éberséget, nem okoz aluszékonyságot, ugyanakkor a betegek visszajelzései megerősítik a gyógyszer köhögéscsillapító hatását. Nem tartalmaz alkoholt és egyéb bódító hatású hatóanyagokat.

Kinek ajánlott a szirup szedése?

A STODAL szirup a hagyományos köhögéscsillapító szerekkel ellentétben nem tartalmaz alkoholt és nyugtató, bódító hatású szereket. Nem okoz aluszékonyságot, kisgyermekek, várandós anyák, idős korúak is szedhetik. Cukorbetegeknél a szirup szacharóz tartalmát figyelembe kell venni a napi szénhidrát mennyiség számításánál.

Homeopátiás összetevői a köhögés specifikus sajátosságait veszik figyelembe, ezáltal a köhögés különböző formáinak gyógyítására lehet felhasználni.

Különösen jó eredmény érhető el, ha a betegség legkorábbi stádiumában kezdődik meg a homeopátiás kezelés, ezáltal ugyanis elkerülhetővé válik a súlyos szövődmények kialakulása.

Mit tegyek, ha gyermekem nem nyeli le a szirupot?
A STODAL szirup a többi homeopátiás szerhez hasonlóan a száj nyálkahártyájáról szívódik fel. Nem szükséges lenyelni, elég, ha a szer érintkezik a száj belső felületével. A szirup kevés vízben hígítva is bevehető.

Hatóanyagok:
A Stodal szirup hatóanyagai a homeopátiás alkalmazáskor az alábbi betegségek ill. tünetek enyhítését és gyógyítását segítik:

Pulsatilla: akut és krónikus orrnyálkahártya gyulladás, elsősorban az íz és szagérzés elvesztésével járó, visszatérő orr-garatgyulladás és hörghurut kezelésére.

Rumex crispus: akut és krónikus gége- és légcsőgyulladás, amennyiben a rohamokban jelentkező köhögést a hideg levegő belégzése váltja ki vagy súlyosbítja.

Bryonia dioica: fokozatosan kialakuló láz, száraz nyálkahártyák, száraz, fájdalmas köhögés kezelésére.

Ipecacuanha: hányingert okozó görcsös köhögés, szamárköhögés, akut hörghurut kezelésére, valamint hányingerrel, hányással kísért asztma.

Spongia tosta: akut gégegyulladás, rekedtség, száraz, sípoló, nehézlégzést kiváltó köhögés.

Sticta pulmonaria: orrgyök fájdalmával kísért száraz orrnyálkahártya gyulladás kezelésére; köhögéssel együtt járó homloküreg gyulladás, orrdugulás érzet; hátsó garatfalon jelentkező váladékcsorgás.

Antimonium tartaricum: akut és krónikus hörghurut, akut asztmás roham, nehézlégzés, nehezen felszakadó köpet.

Myocardium: a görcsös köhögés következtében „kimerült” szervezetet erősíti.

Coccus cacti: erős, rohamszerű, gégecsiklandozást előidéző köhögés kezelésére, amely folyékony, sűrűn folyó köpet ürítésével jár.

Drosera: gége- vagy légcsőhurut; görcsös, fullasztóköhögő rohamok kezelésére.

Adagolás:
Felnőtteknek: naponta 3-5 alkalommal 1 evőkanál szirup.
Gyermekeknek: 3-5 alkalommal 1 kávéskanál szirup.

A panaszok enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető.
A szirupot ajánlatos étkezések között és este, lefekvés előtt bevenni, önmagában vagy kevés vízben hígítva.
Amennyiben a tünetek 3 napon túl is fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Figyelmeztetés:
Cukorbetegek esetében figyelembe kell venni, hogy 1 evőkanál szirup 11,25 g, 1 kávéskanál pedig 3,75 g szacharózt tartalmaz.

Kiszerelés:
200 ml szirup/üveg.

(X)