Felfázás, hólyaghurut, veseproblémák

Hólyaghurut kezelés homeopátiával -  a legrészletesebb leírás

Hólyaghurut kezelés homeopátiával - a legrészletesebb leírás

A hólyaghurut egy olyan betegség, ahol tényleg nagy lehetőséget biztosít a homeopátia.

Miért?

A húgyúti fertőzéseknél jellemző a rezisztencia, az antibiotikumokra ellenálló baktériumok okozta fertőzés. A képlet egyszerű – minél több antibiotikumot használ egy földrajzi egység, annál gyakoribb a rezisztencia. Fontos, hogy az antibiotikumos kezelés előtt kérjünk tenyésztést, és azt a gyógyszert szedjük, amire a kórokozó érzékeny. Próbáljuk meg elkerülni a fertőzést.


Mit lehet tenni?
Találjuk meg a visszatérő hólyaghurut okát.  Ez lehet hormonális (terhesség), inzulinrezisztencia, cukorbetegség, változókor, új partner, stb. A hólyaghurut leggyakrabban E. Coli fertőzés miatt jön létre. Az E.Coli egy velünk élő baktérium, a béltraktusban és a bőrön van jelen. A húgyutakat úgy “tervezték”, hogy kizárja a betolakodókat, de néha gyengül ez a védelmi rendszer. Nőknél gyakrabban jelentkezik a fertőzés, mert rövidebb a húgycső, és bemenete a végbél és a hüvely közelségében van. Nem véletlenül tanuljuk meg az oviban, hogy fentről lefelé kell a WC papírt használni! Változókor kezdetén csökken az ösztrogén hormon mennyisége – elvékonyodnak a nyálkahártyák, a húgycsőben lévők is, a védelmi rendszer meggyengül.


A tanácsokat és az eddigi legalaposabb listát a homeopátiás szerekről itt olvashatod:
Előzzük meg a problémát!
Régi népi bölcsesség – szex után ürítsük ki a hólyagot, pisiljünk, mossuk át a húgyvezetéket.
Aki hajlamos a fertőzésre, megelőzésre szedhet napi 1 teáskanál aszkorbinsavat (C-vitamin) kúraszerűen. A tőzegáfonya kapszula vagy cukormentes lé is jó hatású. Régen úgy gondolták, hogy a tőzegáfonya savasabbá teszi a közeget, és ezt nem szereti a Coli. A jelenlegi álláspont az, hogy egyes anyagai megnehezítik a baktérium megtapadását a hólyag falán. Homeopátiásan az ECHINACEA​(5 CH) javasolt, ez is kúraszerűen. (heti 5 napon át napi 2x5 golyó, majd két nap szünet).  A medveszőlő tea baktériumölő hatású.
A tőzegáfonya-lé és az ECHINACEA​ hasznos kezdődő tüneteknél is. Ilyenkor igyunk sok tiszta vizet!
Ha a baj mögött cukorbetegség, inzulinrezisztencia áll, forduljunk orvoshoz! ! A “cukros” közegben a baktérium gyorsabban tud szaporodni. A diétát és a gyógyszeres kezelést homeopátiás szerekkel is ki lehet egészíteni, forduljunk homeopata orvoshoz!


Lássuk a hólyaghurut gyakori (és ritkább) szereit tünetek szerint. Ez egy nagyon részletes leírás, az egyszerűbb kezelési forma itt olvasható. Megéri böngészni a tüneteket, mert ha megtaláljuk a megfelelő szert, gyorsan javul az állapotunk.
Természetesen, ha véres a vizelet, vagy fáj a deréktáj, görcsöl a has – menjünk orvoshoz azonnal!

Homeopátiás szerek hólyaghurutra:
A kezelés két részből áll, az akut tünetek csökkentéséből – ezt otthon is megpróbálhatjuk, másrészt az általános egészségi állapot javításából - ehhez kérjük homeopata segítségét. Az akut, erős tüneteknél szedjünk magasabb 15 vagy 30 CH potenciát, óránként, javulásig. Utána a gyógyulásig szedjük napi 2 alkalommal a szert. Több szert is lehet párosítani, ha nem vagyunk biztosak a választásunkban.

ACONITUM NAPELLUS​ – jeges hidegtől
Hideg vízben fürdés, vagy átfázás után jelentkezik a probléma. A hólyagban nyomásérzet és égető érzés tapasztalható pisilés előtt. A nedves hideg után jelentkező hurut másik szere a DULCAMARA​.

ARNICA MONTANA​ – sérülés után
Szülés után, a sérülések miatt jelentkező hólyaghurut. Nehezen ürül a vizelet, és csepeghet is. Műtétek, katéterezés után is hasznos, STAPHYSAGRIA​-val kombinálva.

SEPIA OFFICINALIS ​ – változókor, hormonális változások
A Sepia nagyon hasznos lehet, ha a háttérben antibiotikum-kezelés, genitális herpesz vagy hüvelyfolyás is áll. A szex fájdalmas, a vágy csökken. Szex után visszatér a fertőzés. A vizelet  vöröses agyag színű. A Sepia-t az általános állapot alapján írják inkább.

PULSATILLA PRATENSIS​ – tartogatja, nem mer elmenni
A Pulsatilla-t gyakran írják fel szégyellős kislányoknak, akik az ijedtségtől bepisilnek. Nem pisilnek sokat – így könnyebben kapnak hólyaghurutot is. Idősebb, sírós,  alkalmazkodó, nőknek is gyakran javasolt szer. Antibiotikum terápia után nem szűnő tüneteknél hasznos. A panaszok változékonyak, forró a gát és nem ürül a pisi, bár az inger állandó.  

CANTHARIS VESICATORIA​ – mintha forró ólmot pisilne
A Cantharis-ra a legjellemzőbb tünet a szinte tűrhetetlen fájdalom vizeléskor, mintha forró ólmot pisilne. Az állandó inger mellett a pisi csak cseppekben ürül. Könnyebb pisilnie, ha forró fürdőben ül.  Nem iszik, hogy ne kelljen pisilnie.

NUX VOMICA​ – állandó inger
Fázós és ingerült beteg. Mindig telinek érzi a hólyagot, de csak kis-mennyiségű vizelet ürül. Akkor gondoljunk rá, ha jellemző az állandó inger. Manager típusú emberek szere. A vizelet bűzös, piros téglapor-szerű üledékkel.

STAPHYSAGRIA​ – szex után
A nászutas cisztitisz szere. Szex után jelentkező tünetek. Jellemző az elnyomott harag, vagy gyász. Pisilés közben és után érez fájdalmat a húgycső egész hosszában. Műtét, nőgyógyászati vizsgálat vagy katéterezés után jelentkező panaszok szere.  Olyan cisztinnél javasolt, ahol nem mutatnak ki kórokozót.
Sarsaparilla - állva pisil
A fájdalom pisilés után jelentkezik. Ülve csak csepeg a vizelet, állva tud ürülni.  A vizelet halványsárga, pelyheket tartalmaz. Állva pisil

APIS MELLIFICA​ – büdös a vizelet
Jellemző a nagyon büdös vizelet. Ez önmagában még kizárólagos tünet, más szernél is van ilyen, pl a Benzoicum acidum állapotban  ammóniás lóhúgy-szerű a vizelet szaga, a Terebenthinina esetén ibolyához hasonló. a Viola tricolorata-nál macskapisi szaga van. Az APIS MELLIFICA​-nál émelygés, duzzanatok, a szomjúság hiánya és fulladásérzet lefekvéskor a jellemző tünetek. A vizelet sötét és fehérjét tartalmaz.
Equisetum – nem tud kiürülni a hólyag
Nagymennyiségű vizelet ürítése után is telítettnek érzi a hólyagját. A fájdalom a Cantharis-hoz hasonló, de a vizelet sokkal zavarosabb, nyálkásabb.

Folytatjuk…

További szerek, melyek szóba jöhetnek hólyaghurutnál:
ARSENICUM ALBUM​, LILIUM TIGRINUM​, MERCURIUS SOLUBILIS​, Petroselinum, Prunus spinosa

Kapcsolódó címkék