Dohányzás, alkohol, szenvedélybetegségek, másnaposság

Hogyan segíthet a homeopátia a dohányzásról való leszokásban?

Hogyan segíthet a homeopátia a dohányzásról való leszokásban?

A homeopátia nem kínál varázsszert, tökéletes megoldást a cigarettáról leszokni kívánóknak. Segítséget azonban igen. A leszokás legnagyobb kihívása, hogy a szervezetnek meg kell küzdenie a nikotinelvonás tüneteivel.

Ilyenkor jelentkezhet ingerlékenység, hangulatváltozás, „hiperaktivitás”, álmatlanság, a koncentrációkészség csökkenése, fáradtság, köhögés, fejfájás, gyomorproblémák, csak hogy a leggyakrabban előforduló panaszokat említsük.

A dohányzást könnyű abbahagyni, a probléma az, hogy általában mindenki újra kezdi. A dohányzás nemcsak testi, de szociális függőség is. A test a nikotinhoz szokott, a lélek pedig egy képhez, mely önmagát dohányosnak, lazának állítja be.

Homeopátiás segítség

Homeopátiás alkati kezeléssel az egyén általános állapota erősíthető. A test nikotinéhsége csökken, és a lélek „függősége” is javítható. Az alkati kezelést mindig képzett homeopata orvosra kell bízni!

A dohány alacsony homeopátiás hígításban, TABACUM 5 CH segíthet a nikotinéhség leküzdésében. Az ideges gyomorproblémák fő szere a NUX VOMICA 9 CH.

A leszokás során azonban a legfontosabb feladat a kísérő lelki tünetek, és a hozzájuk kapcsolódó testi panaszok enyhítése.

A Sedatif PC komplex homeopátiás készítmény csökkenti az elvonási tüneteket. A hagyományos nyugtatókkal szemben nem okoz bágyadtságot, idősek, terhes anyák is szedhetik.

A Sedatif PC homeopátiás összetevői:

Aconitum napellus: szorongással járó általános túlfűtöttség, izgatottság, álmatlanság csökkentésére.

Atropa belladonna: a túlzott mértékű érzékszervi érzékenység (fény, zaj, hideg) csökkentésére, lüktető, erős fejfájásra.

Calendula officinalis: enyhe görcsoldó hatású.

Chelidonium majus: hatóanyaga a chelidonsav, mely nyugtató hatással bír.

Abrus precatorius: az elvonáskor jelentkező fejfájásra.

Viburnum opulus: idegnyugtató és simaizom relaxáló.

Általános igazság, hogy legjobb az első cigi után leszokni. A második legjobb alkalom – most és azonnal. Ehhez kínál a homeopátia hathatós segítséget.

 

 

 

Kapcsolódó szerek