Allergia, csalánkiütés, napallergia, szénanátha

Szénanátha-szezon

Szénanátha-szezon

Már februártól indul a szénanátha-szezon. A tél végén a barkák megjelenésével kezdődik sokak szénanáthája. Tavasz végén, nyár elején a fűfélék virágzása jelenti a legnagyobb gondot. A nyár végének sztárja a parlagfű és a fekete üröm. Ősszel a virágzó növények eltűnésével sokak szénanáthás panaszai megszűnnek. Azoknál, akiknél például házi por okoz gondot, a tünetek egész évben fennállhatnak.

Homeopátia megelőzésre
A homeopátiás kezelés segíthet a szénanátha megelőzésében. Akinek nyáron szoktak jönni a tünetei, már tavasszal elkezdheti az alábbi homeopátiás szerek szedését.
A virágporok keverékéből álló Pollens 30 CH, adagja másnaponta 5 golyó. 
Ha ismert parlagfű allergiáról van szó, Ambrosia 30 CH szedhető hasonló módon.
A Histaminum, mely az allergiás reakciók fő átvivő anyaga, homeopátiás változatban szintén használható megelőzésre. Adagolása hasonló az előbbi kettőhöz.

Mit szedjünk, ha már jelentkeztek a tünetek?
Amennyiben már jelentkeztek a tünetek, például tüsszögés, vizes orrfolyás, viszketés, orrdugulás, könnyezés, az alábbi tüneti szerek hoznak eredményt:

Az Apis csökkenti az allergiás gyulladásoknál fellépő ödémát, 15, vagy 30 CH-ban, napi 2x5golyó. Az Apis csökkenti a vérben lévő hisztamin mennyiségét is.

Az Allium cepa vizes és maró orrfolyás esetén jó, mely a szabadban javul. 9 CH-ban napi 2-3x5 golyó az adagja.

Akinél a nátha a friss levegőn rosszabbodik, szobában enyhül, és szájpadlása is viszket, annak segít a Sabadilla 9 CH-ban, 2-3x5 golyó naponta.

Ha a szemtünetek vannak előtérben, mint az erős szemviszketés, maró könnyezés, az Euphrasia 9 CH a választandó, szintén 2-3x5 golyó naponta.

Orrdugulás esetén az Apist lehet szedni a már említett módon. Ha az orrdugulás orrfolyással és tüsszögéssel váltakozik, és a stressz rontja a tüneteket, a Nux vomica segíthet.

A tüneti gyógyszerek sokat segítenek a szénanáthás betegeknek. A legjobb eredményt azonban a homeopátiás alkati kezelés hozza, mely véglegesen elmulaszthatja a tüneteket.

További információk az ingyenesen letölthető Allergia zsebkönyvben