Az orvos válaszol

Szakértőink

Dr. Papp János

Dr. Bartakovics Katalin

Dr. Cvetkov Márta

Dr. Németh Zsuzsanna

Kérdése elküldése előtt kérjük, vegye figyelembe, hogy az itt feltett kérdésekre adott válaszok nyilvánosan jelennek meg. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem. Ezért kérjük nevüket, címüket és egyéb személyes adataikat ne adják meg, amennyiben nem szeretnék, hogy azok a honlapon megjelenjenek.

Új kérdés

A szakértőinknek új kérdést csak a regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha Ön még nem regisztrálta magát oldalunkon, de szeretné, akkor kérjük, kattintson ide. Ha már regisztrált korábban, de mégis ezt a szöveget látja, akkor kérjük lépjen be.


Megválaszolva: 2017.05.25.
Kedves DoktorÚr/Nő!

18 hetes terhes vagyok és érdeklődnék, hogy bölcsességfog fájdalomra/gyulladásra szedhetek-e atropa belladonna-t, illetve hypericum perforatum-ot? Homeopatias fogorvos javasolta, azonban utánaolvastam és a második orbáncfű hatóanyagú, ami kifejezetten tilos terhesség alatt, mert vetélést okozhat. Köszönöm válaszát!
Kedves Kérdező!

Szeretném megnyugtatni, hogy a homeopátiás szereket bátran szedheti, mivel a kiindulási anyagnak csak a rendkívül nagy mértékű higítását tartalmazzák a golyócskák.

Gyors jobbulást kívánok, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta
Kövesi Zsuzsa (kovesizsuzsa)
Megválaszolva: 2017.05.24.
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
Múlt hét szombaton kezdődtek a megfázásos tüneteim, torokfájással indult, majd egy nap elteltével erős orrfolyás és hurutos köhögés következett. Kezdteben Belladonnát és Ferrumot szedtem a torokfájásra, majd Hydrastissal és Hepar Sulfurissal folytattam/folytatom. A torkom már nem fáj, de rendkívül nehezen megy a köpetürítés, fájdalmas a felköhögése, és csúnya váladék jön ki. Tegnap délután óta érzem hogy az orrom is meg van telve, nehéz kifújni, és inkább hátrafelé csorog, ami meg a garatfalat irritálja és kaparó érzésem van tőle.
Mit javasol, hogyan folytassam a terápiát? A köpetürítéshez Mucopront köptetőt is használok már két napja. Aggódom, nehogy lerakódás maradjon valahol, és az antibiotikumot pedig nagyon szeretném elkerülni.
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!
A Hepar sulfur 9 CH-ból napi 1x5 golyó,a Tartephedrel cseppből naponta 3x10 javasolt.
dr Papp János
Kovács emma (kovacsemma)
Megválaszolva: 2017.05.22.
Kedves doktor nő / úr
15 hónapos fiunk tegnap elkezdett bicegni a bal lábára. Ő már jól jár meg szalad. Tegnap óta nem szívesen jár, kicsit lehangolt, ölbe szeretne lenni és az etvagya sem a régi. Nem mutatja fájdalom jelét amikor a lábát csípőjét gyengéden vizsgáljuk.
Külföldön vagyunk, de nálam van a homeopatika, nem tudom adjak e neki fájdalom csillapitot, vagy varjunk még az orvossal. Vajon csípőgyulladás lehet. Nem volt influenzás mostanában.
Tanácsát köszönöm
Kedves Kérdező

A leírtak alapján ez lehet csípőízületi gyulladás. Érdemes lenne fájdalomcsillapítót adnia, így meglátja, hogy amíg az hat, biceg-e a kicsi. HA nem, az a gyulladás mellett szólhat.
HA ez igazolódik orvosi vizsgálaton, akkor adjon a gyermeknek Arnica 15CH és Drosera 9Ch napi 2x5-5 golyót, amíg a panaszai tartanak.

Javulást kívánok üdvözlettel : Dr. Németh Zsuzsanna
Megválaszolva: 2017.05.21.
Évek ota fennáló miomás állapot miatt gyakori erős vérzés csillapitására szeretnék homeopatiás szert avagy a mioma megszüntetésére konkrétan van valamilyen szer?
Kedves Kérdező!


Vérzéscsillapításra Arnica 15CH napi 1-2-5 golyó javasolt, a vérzés erősségétől függően, amíg az tart.
Miómára érdemes szednie Aurummuriatikum 9CH napi 1x5 golyót heteken át, de csak nőgyógyász rendszeres kontrollja mellett, hogy ellenőrizni tudja a változást, illetve h.meddig kell szednie a gyógyszert. Elképzelhető, hog yegyéb szerek is szükségessé válnak a mióma kezelésében, emiatt érdemes lenne homeopata orvoshoz fordulnia.

Javulást kívánok : Dr. Németh Zsuzsanna
Megválaszolva: 2017.05.20.
Tisztelt, kedves Doktorok!
Bal oldali nyaki nagy érben kp/súlyos fokú atherosclerosis ( meszes plakk) mutatható ki uh vizsgálattal. Homeopatiiával csökkenthető ennek a mérete, esetleg megállítható a növekedése? Nyaki meszesedés visszafordítható hekla lava használatával?
köszönettel egy 62 éves férfi.
Kedves Kérdező!
Az érelmeszesedés kezelésére az Arsenicum iodatum 9 CH javasolt 20 napig napi 1x5 golyó adagban,majd 10 nap szünetet kell tartani.
Ilyen adagolásban folytassa a kezelést legalább 1 évig.
A Hekla lavát megpróbálhatja a nyaki meszesedés kezelésére.Nagyon fontos emellett a nyakizmok rendszeres tornáztatása!
dr Papp János
Tunde Világ (Tundevilag)
Megválaszolva: 2017.05.20.
Kedves Segítő Doktorok !
Térd és kézizületi artrózisom, valamint váll és fog problémám van.
"Bal térdben 2 éve chondromalácia és meniscus sérülés igazolódott". Több alkalommal fizikóth-t és NSAID kúrákat kaptam, porcvédőket szedtem, Dona, Condrosulf 800 több kúra, Caertilamin, Kollagén por 1 kg, Béres csont és pocképző, Hyalgan injekció 20 mg/2 5-ször, Felac, Ibutop krém, Th-s és rtg besugárzás 4 alkalommal, Aflamin, mint fájdalomcsillapító, rengeteg krém, pakolás.. legutóbb a kolopi iszap tesztelésén vettem részt..
Csontritkulásom van Calcisedron-D Fortet szedem 1 1/2 éve..
Kézizületeim 23 éve gyulladtak, akkor voltam 40 éves.
A foggyökereim állandóan gyulladtak. kis gennyzacskók jönnek a foggyökére, avagy jobb esetben a fogínyre, amit ki tudok bökni.. van hogy naponta többször feltelik.. 13 éves koromtól a mostani 62-ig minden fogam így ment tönkre.
Felül 3 fogam van, abból egyik gennyzacskós, ki tudom bökni azért van még meg, alul több fogam van, de abból is 2 gennyes..
Eleddig nem használtam homeopátiás kezelést, illetve 3 hónapja vettem Traumeelt, mert begyulladt a vállizületem is. A vállizületem kb 30 éve időnként begyullad, arra kaptam a háziorvostól Diprophos injekciót farba, mert ő nem adhatta máshova, viszont reumatológiára júliusi időpontot kaptam, ortopédiára május végit.
Szeretném kérni a segítségüket (nagy szükségem lenne rá), milyen homeopátiás kezelést tudnak ajánlani ezen problémákra.
Segítségüket megköszönöm!
Tisztelettel, Tundevilag
Kedves Tünde Világ!
Panaszai,tünetei meghaladják az online homeopátiás tanácsadás lehetőségeit.
Mindenképp személyesen keressen fel homeopátiás orvost.
dr Papp János
Megválaszolva: 2017.05.20.
Kedves Doktornő/ Doktor úr!
Anyósomnak régóta vállmeszesedése van ( lágy részben), az orvos műtétet javasol, de anyósom nem szeretné megműttetni magát. Évente szteroidos injekciót kap, sajnos kb. fél évig volt hatásos legutóbb.
Solanum Malacoxylon 9CH-t és Hypericum Perforatum 30CH-t szed, amik jelentősen csökkentik a fájdalmát.
Az szeretném megkérdezni, hogy a fenti szerek mennyi ideig szedhetők és hogy a hígitáson változtassunk-e?
Ha szünetet kell hagyni, akkor mennyi idő múlva kezdheti el újra ezeket a szereket?
Köszönettel: Viki
Kedves Viki!
A homeopátiás szerek hosszú időn keresztül szedhetők.Amennyiben a panaszok csökkennek akkor javasolt a szedést csökkenteni,szüneteltetni.
A bevált higításon nem kell változtatni.
Amikor a fájdalom ismét jelenkezik, akkor újra lehet szedni a homeopátiás készítményeket.
dr Papp János
Tóthné Andrea (andrea-24)
Megválaszolva: 2017.05.20.
Tisztelt Dóktórnő/ Doktorúr!
Az 34 éves öcsémnek kérnék segítséget. Tavaly nyár végén gerincvelő gyulladása volt. Több hónapos kezelés után, most otthon lábadozik. A végtagjai nem működnek rendesen. A kezeivel apróbb dolgokat nem tud megfogni. A jobb lába sokat erősődött és el is bírja a test súlyát, de a bal lába lassabban javul. Reggel kicsit könnyebb ráállnia, de a nap folyamán már a terhelésre oldalra kimozdul és remeg, amitől elveszti az erejét. A bal foorgójában az izomban meszesedést találtak. Nyugalmi állapotban fájdalmai nincsennek. Napközben próbál sokat sétálni. Van bármi szer ami segíthet? Köszönöm Szépen! Üdv. Andrea
Kedves Andrea!
Sajnos ez a betegség nagyon lassan gyógyul.A Thuja 30 CH heti 1x10 golyó adagban segíthet egy kicsit a regenerálódásban.
A további homeopátiás szerek meghatározásához személyes konzultáció szükséges homeopátiás orvossal.
dr Papp János
Megválaszolva: 2017.05.20.
Lassan két hónapja küzdünk kisfiammal együtt arcüreggyulladásból visszamaradt váladékkal, ami nem akar elapadni, a nyálkahártya még nem regenerálódott, az orr bedagad, bedugul. Mi segítené a gyógyulást?Köszönjük
Kedves Kérdező!
Az Euphorbium homeopátiás orrspray,az Apis 15 CH napi 3x5 golyó és a Sambucus 9 CH napi 3x5 golyó adagban segíthet a panaszok megszüntetésében.
dr Papp János
Megválaszolva: 2017.05.20.
Tisztelt doktor úr/nő!
82 éves édesanyámnak mindkét lábszára be van dagadva. Nem fájnak, de feszülést és keménységet érez. Igy nehézkesebb és lassabb a járása. Van erre valamilyen homeopátiás segítség?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
A lábdagadásnak több oka is lehet: gyógyszer mellékhatása,a szív és a vesék teljesítőképességének csökkenése talán a leggyakoribbak.
Ezeket elsősorban nem homeopátiás szerekkel kell kezelni
Feltétlenül konzultáljanak háziorvosukkal.
dr Papp János