Cikkek

Haragos sikló

Haragos sikló

Sokat próbált házi gyermekorvosként még mindig érnek meglepetések, kihívások. A pályám során kezeltem már kutya, macska, hörcsög, egér, és bölény által (igen, bölény által) megharapott gyermeket, de csúszómászó harapással nem volt alkalmam találkozni. Pomáz néhány kilométerre fekszik a fővárostól, így ez nem olyan nagy csoda.
Kérdések a homeopátiáról: A homeopátiás gyógyszer

Kérdések a homeopátiáról: A homeopátiás gyógyszer

A hasonlóság törvényét és az individuális kezelés elvét általában elfogadják. A homeopátia leginkább vitatott ténye maga a gyógyszer, azaz az előállítás módja. Milyen megoldandó feladat elé nézett Hahnemann, amikor tökéletesítette gyógyszerinek formulációját?
Gyakorlati kérdések a homeopátiás kezelésről

Gyakorlati kérdések a homeopátiás kezelésről

Mit kell tudnunk a homeopátiáról? Miben más, mint a hagyományos orvoslás?Mint azt sokan tudjuk, egészen pici gyermekek és szoptatós anyukák is szedhetik a homeopátiás gyógyszereket? Hogyan hatnak ezek a szerek?
Rovarcsípés elsősegély piros, duzzadt csípésekre!

Rovarcsípés elsősegély piros, duzzadt csípésekre!

Histaminum – csökkenti az allergiás reakció erősségét. A hisztamin felszabadulást gátolja a hízósejtekből.
Kéz láb száj betegség -Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Kéz láb száj betegség -Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Bemutatjuk új rovatunkat! Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász főorvos írja le tapasztalatait a mindennapokból. A vírusos eredetű kéz-láb-száj betegség gyógyulása gyorsítható homeopátiával!
Miért támadják a homeopátiát?

Miért támadják a homeopátiát?

Az olyan kifejezések jelentése, mint „tudomány” és „orvostudomány”, folyamatosan változik és átalakul. Pedig a különböző korok orvosainak és tudósainak majdhogynem veleszületett sajátossága, hogy nehezen fogadják el a gyógyításban és a tudományban bekövetkező változásokat.
Gyűjtsük a vasat!

Gyűjtsük a vasat!

A vashiányos vérszegénység étrendi és gyógyszeres kezelését támogathatjuk homeopátiával is.
Immunterápia homeopátiával?  Allergiánál bizonyított!

Immunterápia homeopátiával? Allergiánál bizonyított!

Allergénspecifikus immunterápia – Pollens!
Csökkenti az allergiás reakció hevességét. A homeopátiás immunterápia segítségével az allergiás beteg immunrendszere megtanulja elviselni a betegségét kiváltó allergén jelenlétét, valamint az immunreakció lefolyásának megváltoztatásával részben megakadályozza azt, hogy újabb dolgokra allergiássá váljon
A homeopátia működik!

A homeopátia működik!

A homeopátia ellenes kampány szinte naponta jelentet meg híreket a médiában. Mivel ezek a sokszor felkapott hírrészletek gyorsan terjednek, anélkül, hogy a teljes hír, vagy a cáfolat megjelenne, hírlevelünkben és Facebook oldalunkon rendszeresen adunk közre objektív érveket, tényeket a homeopátiáról.
Úgy gondoljuk, hogy a gyógyulni vágyóknak szükségük van hiteles információkra a gyógymódról mely nálunk, és közel félmilliárd felhasználónál BEVÁLT!
Vizsga  homeopátiával

Vizsga homeopátiával

Szóbeliző izgulós kamaszoknak homeopátiás segítség!